Anlık Bildirim

Yeni NASA başkanı Çin'e meydan okudu: "Onlardan önce Ay'a gitmeliyiz"

Joe Biden'ın yeni NASA başkanı Bill Nelson Çin'e meydan okudu. Nelson, ABD'nin bir an önce Artemis programını hızlandırıp Çin'den önce Ay'a gitmesi gerektiğini söyledi.

Yeni NASA başkanı Çin'e meydan okudu: 'Onlardan önce Ay'a gitmeliyiz'

NASA'nın yeni başkanı Bill Nelson uzay ajansının gelecek hedefleri hakkında bugün bazı önemli açıklamalar yaptı. İnsanlı Ay programı Artemis ve Mars'a astronot gönderme gibi NASA'nın bazı büyük hedeflerinden bahseden Nelson, uzayın hızla yükselen ülkesi Çin hakkında da bazı ilginç ifadeler kullandı. Nelson, ABD'nin kesinlikle Çin'den önce Ay'a gitmesi gerektiğini söyledi.

Joe Biden yönetimi dahilinde 3 Mayıs'ta NASA'nın başına geçen 78 yaşındaki Bill Nelson,"Çin Ulusal Uzay Dairesi önce Ay'ın yörüngesine gitmeyi, sonrasında ise yine 2020'lerde de yüzeye iniş yapmayı planlıyor. Yani Ay'a insan indirecekler. Onların bu planlarından bizler de bir şeyler çıkarmalıyız. Artık aylaklığı bırakıp bir an önce astronot iniş sistemlerimizi tamamlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çin uzay ajansı bugün Zhurong gezginin Mars yüzeyinden çektiği ilk fotoğrafları tüm dünyayla paylaşmıştı. NASA başkanının ise konuşmasında bu fotoğrafları kameraya göstermesi dikkat çekti. Nelson, Çin uzay programının bu hamlelerinin ABD'nin neden bir an önce Ay'a geri dönmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Yeni NASA başkanı Çin'e meydan okudu: 'Onlardan önce Ay'a gitmeliyiz' Tam Boyutta Gör

Nelson ayrıca Çin'in önümüzdeki yıllarda Ay'ın güney kutbuna planladığı bazı insansız görevlerden de bahsetti. NASA'nın güney kutbuna önümüzdeki iki yılda sadece bir küçük görev planladığını belirten Nelson, rakipleri Çin'in ise bu süreçte aynı bölgeye 3 büyük uzay aracı göndermeyi hedeflediğini söyledi. dikkat çekti. 

Ay'ın güney kutbu uzay araştırmaları için özellikle de son zamanlarda çok önemli bir bölge haline geldi. NASA tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan bir duyuruda güney kutbu'nun yoğun bir şekilde su buzulları içerdiği resmen açıklanmıştı. Şimdilerde burası insanlı Ay misyonları için en uygun bölge olarak gösteriliyor. NASA'nın Artemis astronotları güney kutbuna iniş yapacak. Ayrıca Çin'in de yine aynı bölgede bir uzay üssü inşa etme planı var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim