Anlık Bildirim

Drone uçuşuyla ilgili cezalara zam geldi

Drone (insansız hava aracı) ve sivil havacılık ile ilgili idari para cezalarına zam geldi. Kurallara aykırı bir şekilde drone uçurana 18025 TL ceza kesilebilecek.

Drone uçuşuyla ilgili cezalara zam geldi Tam Boyutta Gör

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar ile birlikte havacılık sektörüne ilişkin idari para cezalarına zam geldi. Kuralların dışında drone (insansız hava aracı) uçurmanın cezası için üst sınır 10000 TL’den 18025 TL’ye çıktı.

Kural dışı drone uçurana 18025 TL ceza

Kayıt zorunluluğu bulunan drone modellerinin kaydetmeyenlere 9013 TL para cezası kesilecek. Kayıt esnasında gerçeğe aykırı bilgi veren veya kurallara aykırı drone uçuranlara 18025 TL para cezası uygulanacak. Ağırlığı 500 gram üzerindeki droneların kaydedilmesi gerekiyor.

Sivil havacılıkta uygulanan idari para cezalarına da zam uygulandı. Kanunun, ruhsat, bilgi ve belge verilmesi, posta taşıması, değişikliklerin bildirilmesi, sivil hava araçlarının tescili, pilotların yeterlilik belgesi ile kaptanın yetki ve sorumluluklarına ilişkin hükümlerine aykırı davrananlara kesilecek para cezası 3182 TL ile 31905 TL arasında değişecek.

Telefonunu uçuş moduna almayana 2603 TL ceza

Uyarılmasına rağmen uçakta elektronik cihazlarını çalıştırmaya devam eden, koltuğuna oturmayan, emniyet kemerini bağlamayan, yolcuları rahatsız eden ve uçuş ekibinin verdiği talimatları yerine getirmeyen kişilere 2603 TL para cezası uygulanacak. Söz konusu cezalar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7122 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, insansız hava aracı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim