Anlık Bildirim
Sıradaki Video

All in One Gestures ve Swipe Home Button İnceleme

Donanımhaber'den herkese merhaba ben Berkan Sezer. Sizlerle yeniden bir uygulama haber incelemesinde beraberiz. Evet bugünkü videomuzda Gestures yani el hareketleri ile cihazlarınızı yönetebileceğiniz iki programı kısaca tanıtmaya çalışacağım. İlk programımızın adı "All in O ne Gestures". Bu program ile birlikte telefonunuzun fiziksel tuşlarına da müdahale yapabiliyorsunuz. Hard Keys bölümünden Home Key tuşuna bastığınız zaman, Tek dokunma ve Uzun Basma şeklinde iki ayarı atayabiliyorsunuz. Bunların üzerine geldiğiniz zaman ise geri tuşu, son uygulamalar, tuş kilidini devreye sokma, cihazın güç menüsü, cihaz içinde arama, giriş klavyesi seçme, uygulamaları sonlandırma, durum çubuğunu aşağı indirme, ses seviyesini ayarlama ve medya kontrolü gibi bir çok özelliği cihazın fiziksel tuşlarına atayabiliyorsunuz.
All in One Gestures ve Swipe Home Button İnceleme
 
Evet bugünkü videomuzda sizlerle beraber Android telefonlarınızda kullanabileceğiniz en başarılı Gesture yani kaydırma odaklı uygulamaları inceledik. Bunları isterseniz ayrı ayrı yada hepsini bir arada beraber kullanabilirsiniz. Tabi hepsinin bir arada çalışması için dikkat etmeniz gereken tek şey kaydırma hareketlerinin aynı bölgeden çıkmaması. Örneğin bir uygulamada alt taraftan bir kaydırma hareketine işlev atadığınız zaman diğer bir uygulamada aynı bölgeyi mutlaka boş bırakmaya önemle dikkat edin. 

 Ayrıca yukarıdaki menüden uygulama başlangıcını yine bu tuşlara atayabilirsiniz. Örneğin sık kullandığınız Whatsapp uygulamasını direk olarak Home tuşuna uzun basarak çalıştırabilirsiniz. Ayrıca Kısayol Menüsü altından da Check-in yapma, seçtiğiniz bir kişiye doğrudan mesaj atma yada yine seçtiğiniz bir WhatsApp sohbet penceresini fiziksel tuşlar üzerinde kullanabiliyorsunuz. Bu arada peki bu tuşların asıl işlevi ne oluyor ? diye sorarsanız hemen belirtelim bunlar yeni atadıklarınız ile beraber değiştiriliyor. Hard Keys içerisinden Home Tuşu ve Geri Tuşu için atama yapabiliyorsunuz.

All in One Gestures ve Swipe Home Button İnceleme
 
Fiziksel tuşlara Kısayol ekleme dışında program sizlere ayrıca Swipe yani Kaydırma hareketleri imkanı da sunuyor. Bu menüde gördüğünüz Kenarlar ve Köşeler altındaki menülere istediğiniz özellikleri atayabiliyorsunuz. Örneğin kenar seçeneklerinden üst alanı seçtiğiniz zaman  buraya direk olarak yine sık kullandığınız bir uygulamanın kısayolunu atayabiliyorsunuz.

Programda son ayarımız ise Durum Çubuğu ile ilgili. Bu ayarla durum çubuğuna çift tıklatıp istediğiniz özelliği aktive edebiliyorsunuz. Örneğin cihazı direk olarak durum çubuğu üzerinden kilitleyebiliyorsunuz.

All in One Gestures ve Swipe Home Button İnceleme
 
Son olarak programın ayalar kısmından kenar gölgelerini tamamen şeffaf yapabilir ve boyutlarını ayarlayabilirsiniz. Yine buradaki Vibration Strenght bölümünden titreşim seviyesini değiştirebilirsiniz
İkinci Gesture programımız Swipe Home Button. Çok kısa bir şekilde Swipe Home Button parmak hareketleri ile uygulama başlatma veya Kısayol ekleme gibi özelliklere sahip. Uzun süredir güncelleme almayan program nihayet geçtiğimiz günlerde güncelleme aldı ve Samsung telefonlarda çıkan ufak hataları giderdi. Uygulama ile 7 tane farklı parmak hareketine çeşitli özellikler atayabiliyorsunuz. Menü içerisindeki Binding kısmından yapılabilen bu ayarlarla, bir çok Android özelliğine kısayoldan ulaşmak mümkün. All in One Gestures ile beraber kullanabileceğiniz bu uygulama ile neredeyse tüm Android işlevlerine veya uygulamalarına kısayoldan erişebilirsiniz.
All in One Gestures ve Swipe Home Button İnceleme
 
Son olarak ayrı bir uygulama olmasa da Nova Launcher içerisinde yer alan kaydırma hareketlerinden bahsetmek istiyorum. Son güncelleme ile beraber Lolipop görünümüne kavuşan Nova Launcher, Android'in en başarılı Launcher uygulamalarından biri. Nova beraberinde ayrıca bazı Gesture hareketleri ile beraber geliyor. Bu hareketlerin neler olduğunu daha önceki ayrıntılı Nova Launcher incelememizde göstermiştik. Kısaca Nova ayarlar menüsü içerisindeki Hareketler ve & Girişler bölümü altında yer alan bu özellikler, toplamda dokuz adet kaydırma hareketini destekliyor. Örnek olarak sıkıştır hareketine Nova Özelliklerini atadığımızda, ana ekranda bu hareketi yaptığımızda kolay bir şekilde nova menüsü içerisine gidebiliyoruz. Kaydırma hareketlerinin Nova Launcher içerisinde sadece ana sayfa üzerinde çalıştığını da ayrıca belirtmek isterim.
 

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim