Anlık Bildirim
Sıradaki Video

General Mobile Discovery Air video inceleme

General Mobile firmasının Discovery serisi altında piyasaya sunduğu en yeni telefon olan Discovery Air modelini sizler için değerlendiriyoruz. Özellikle 5.1 mm'lik kalınlığı ve 98 gram'lık ağırlığıyla
General Mobile firmasının Discovery serisi altında piyasaya sunduğu en yeni telefon olan Discovery Air modelini sizler için değerlendiriyoruz. Özellikle 5.1 mm'lik kalınlığı ve 98 gram'lık ağırlığıyla dikkat çeken telefon, merak edilen yönleriyle bu videoda.

Teknik Özellikler

MediaTek MTK6592 Octacore 1.7 Ghz
1 GB Sistem Belleği
16 GB Dahili Hafıza
4.8 inç Amoled Ekran
1280 x 720 Ekran Çözünürlüğü
Android 4.4.2 KitKat İşletim Sistemi
2050 mAh Batarya
General Mobile Discovery Air, sahip olduğu teknik özelliklerden önce 5.1 mm’lik kalınlığı ve 98 gram’lık ağırlığı ile dikkat çeken bir telefon olmuş. Farklı renk çeşitleriyle de pazara sunulacak olan telefon tasarım olarak ciddi anlamda dikkat çekici görünüyor.
General Mobile Discovery Air video inceleme

Oldukça ince ve zarif bir tasarıma sahip olan telefonda, MediaTek’in MTK 6592 kod numaralı 1.7 Ghz’lik Octacore işlemcisi, 1 GB’lık sistem belleği ve 16 GB’lık dahili depolama alanı yer alıyor. Bu kısma kadar eleştiriye açık noktalar ise sistem belleği ve dahili hafızanın miktarı oldu. 16 GB kapasitenin günümüz standartlarının gerisinde kalmaya başladığını ve hatta tam olarak bu kapasitenin kullanılabilir olmadığını da düşünürsek ki MicroSD kart desteğinin de olmayışı, telefondaki en ciddi handikap olarak karşımıza çıkıyor.


Ekran tarafında ise Gorilla Glass 3 ile korunun 4.8 inç boyutlu Amoled ekran, 720p çözünürlük ile 1 GB’lık sistem belleğinin özellikle oyun performansındaki olumsuz etkisini amorti edebilecek gibi duruyor. Tabi bu koşullarda RAM miktarı 2 GB olsaydı tadından yenmezdi demek geliyor içimden.


Full HD video kayıt özelliği sunan 8 MP’lik arka kamera ve 5 MP çözünürlük sunan ön kamerayı değerlendirecek olursak,  sayısal değer olarak arka kameranın biraz yetersiz kaldığı ortada. Ön kamera ise çözünürlük ve yeterli ışık kaynağının olduğu durumlarda kullanıcıları memnun edecektir.

General Mobile Discovery Air video inceleme
Özelleştirilmiş bir arayüz ile karşımıza çıkan Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ile donatılan Discovery Air ile ilgili en çok merak edilen konu hiç şüphesizki Android 5.0.x güncellemesi alıp almayacağıdır.
Discovery Elite modelinde firmanın bir hayli başını ağrıtan güncelleme konusundaki sorunların bu modelde olup olmayacağı merak edilirken, firmanın Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, gerekli çalışmaların yapıldığını ve cihaza güncellemenin geleceğini belirtti. Bizler de gelişmeleri takip edeceğiz.

General Mobile Discovery Air video inceleme

Tasarım kısmında özellikle kapasitif kontrol tuşlarının yer alması, sanal buton tercihine göre bence daha iyi bir seçim olmuş zira sanal tuşları ekran boyutundan yediği için tam anlamıyla gösterilen boyutu kullanmaya engel olabiliyor.


General Mobile Discovery Air video inceleme
General Mobile Discovery Air’da yer alan 2050 mAh kapasiteli batarya ortalama kullanım koşullarında 12-15 saat arası bir kullanım sunabiliyor. Kullanım senaryolarının ciddi anlamda batarya süresine etki ettiğini de düşünürsek, ev-ofis arası bir güzergah içinde günü rahatça geçirme potansiyeli yüksek fakat aksi durumlarda şarj etme ihtiyacı duyabilirsiniz. Ayrıca batarya sekmesinin altında  yer alan “İşlemci güç koruma modu” özelliğini aktif hale getirirseniz kullanıma 1-2 saat daha ilave edebilirsiniz 



General Mobile Discovery Air video inceleme
Telefonun video da yer almayan detaylarından biri olan sentetik testlere değinecek olursak, AnTuTu Benchmark 5.6 sürümünden 33330 puan, Quadrant Standard sürümünden 14224,  Nenamark 2’den 61.7 FPS gibi skorlar elde etti.  Vellamo’nun tarayıcı testinden 2216, Multicore testinden 1433 puan elde etti.  

General Mobile Discovery Air video inceleme

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim