Anlık Bildirim
Sıradaki Video

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme

Bu videoda dolu dolu özellikleriyle ilk geldiği andan itibaren beni etkileyen HUAWEI MatePad Pro 13.2 hakkında konuşuyoruz. Premium detaylarla karşımıza çıkan bu ürünü nasıl buldunuz?

Huawei'in telefon dışında diğer kategorilerde ürettiği ürünler popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Bu videomuzun konuğu olan HUAWEI MatePad Pro 13.2 modeli gerek tasarımı gerek de performans detaylarıyla bir tabletten çok daha fazlasını kullanıcılara sunabiliyor.

Özellikle OLED panelli ekranı, kullanışlı klavye eklentisi ve kalemiyle birlikte bu ürünle yapabileceklerinizin bir sınırı yok. Sizler bu tablet hakkında neler düşünüyorsunuz?

SPONSORLU İÇERİK!

Ürünün ekranı 13.2 inç büyüklüğünde. Kocaman bir ekran. Kullanım sıranda çok ama çok keyifli vakitler geçirmenizi sağlıyor. Uzun zamandır bir tablette bu kadar güzel deneyimler yaşamamıştım. Çok iyi bir ekran yapmışlar. Kameramız üst orta tarafa konumlandırılmış. Çentik olarak diğer MatePad Modellerine göre daha farklı. Bence güzel olmuş. Çerçeve oranıysa çok çok iyi. Bütün bir ekran görüyorsunuz. Bir şeyler izlerken kesinlikle keyif veriyor. 

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Ekranın daha fazla detayına inecek olursak 2880X1920  çözünürlüğünde ve 144 Hz tazeleme hızına sahip bir ekran görüyoruz. Bu ekranın ekran kasa gövde oranı %94 seviyelerinde. Ekran hakkında çok söylenecek şey var. Bu tabletle keyifli vakit geçirdim. Ekranımız OLED panelli. Siyahlar gerçek siyah. Renkler çok canlı. Renk derinliği çok çok iyi.

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Parlaklık tarafında ekran 1000 nit seviyesine ulaşabiliyor. Bu da kocaman bir ekranda parlak görüntüler görebileceğimiz anlamına geliyor. Özellikle YouTube’da bir şey izlediğinizde ve HDR’ı da aktif ettiğinizde önünüzde müthiş bir medya tüketim aracı oluyor. Bu sayede notebook taşımadan da çoğu notebook modelinden kaliteli bir ekrana sahip olmuş oluyorsunuz. 

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Kısacası ekran benim beklentilerimi çok fazlasıyla karşılayan hatta beklediğimden de fazlasını sunan bir ekran oldu. Burada üzüldüğüm tek nokta Netflix tarafındaki kodek meselesi. Ürünle birlikte YouTube gibi platformlarda en yüksek kalite HDR dahil içerik tüketebilmek mümkün. Ancak Netflix’e geldiğinizde maalesef L3 kodeği devreye giriyor. Bu güzel ekranla birlikte maalesef 480P çözünürlüğünde içeriklere erişim sağlayabiliyorsunuz. 

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Renk doğruluğu tarafında üründeki ΔE<1 ‘den küçük. Bu da yapacağınız renk düzenlemelerinin farklı ekranlarda da benzer olmasını sağlıyor. Profesyonellerin çok önemsediği kısım işte tam olarak bu şekilde. Göz konforu tarafında da TUV sertifikaları bu tablette mevcut. 

Bu tableti sadece medya tüketimi için düşünmek bu tablete haksızlık etmiş gibi olmamızı sağlar. Tablet iş ve eğitim dünyası için de biçilmiş kaftan. Ekranı bölerek kullanım yapabilmeniz mümkün. Bu sayede not alma ve rapor hazırlama konularında hızlanabiliyorsunuz.

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Bunun da yanı sıra küçük pencerelerde oluşturabilmek mümkün. Bir bilgisayar mantığında da bu kısmı düşünebilirsiniz. Ekran büyük olduğu için bu tarz işlemlerde zorluk yaşamadan çalışmalarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Kalem tarafına geldiğimizdeyse asıl yaratıcılık burada başlıyor. Kalemle birlikte farklı fırça efektleri, renk yakalama , çizim kolaylıkları yaşayabiliyorsunuz. Tablet dijital bir not defterine dönüşüyor ve istemiş olduğunuz çizimleri, not alımlarını yapabilirsiniz. Önceden sadece notları pdf ve resim olarak iletebilirken artık Huawei’in kendi formatıyla birlikte yani HiNote ile birlikte başkasından aldığınız notları direkt olarak düzenleyebilir ya da sizin paylaştığınız notlar düzenlenebiliyor. 

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Burada kullanacağınız uygulamalarda tabii fazlasıyla önemli. M Pen Zone isimli bir uygulama var. Bu uygulamaya girdiğinizde kullanabileceğiniz çizim, pdf ve daha bir çok uygulamaya direkt erişim sağlayabilir ve indirmelerinizi yapabilirsiniz. 

Performans tarafına geldiğimizdeyse ürün gücünü Kirin 9000s işlemcinden alıyor. 7 nm üretim aşamasından geçen bu işlemciye GPU tarafında Adreno 644 eşlik ediyor. Ram ve depolama tarafındaysa 12 GB Ram ve 512 GB depolama seçeneğini görüyoruz. Cihazın farklı versiyonları mevcut. 

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Performansı koruma ve soğutmayı daha iyi anlayabilmemiz adına cihazın işlemcisini 15 dakikalık bir stres testine tabii tuttum. Bu stres testinde de cihaz performansının %82’siini koruyabildi.

Kamerayla devam edecek olursak cihazın arka ana kamerası 13 Mp çözünürlüğünde ve 4K 30 FPS video çekebiliyor. Arka tarafta geniş açı kamerası da bulunuyor. Ön kamera da 16 Mp çözünürlüğünde ve 1080p 30 FPS video çekebiliyor. Bu ön kameraya eşlik eden bir TOF kamerada mevcut. 

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Hoparlöre gelecek olursak üründe toplamda 6 adet hoparlör yer alıyor. Bass ve tizleri ayrı ayrı hissetmenizi sağlayabiliyor. Özellikle bir tablette deneyimlediğim en iyi ses deneyiminin bu tablette yaşadığımı söyleyebilirim. Film ve dizi izlerken gerçekten güzel bir ses deneymi yaşıyorsunuz. 

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

Batarya tarrafındaysa tabletimizin bataryası 10100 mAh büyüklüğünde. Bu batarya 88W bir hızlı şarjı destekliyor. Bu batarya için çok hızlı bir değer. 0'dan 100'e 65 dakikada ulaşabiliyor. Sıra geldi herkesin merak ettiği bir kısıma yakından bakmaya. Bu ürün Google servislerini desteklemiyor ancak bu Google uygulamalarını kullanamayacağınız anlamına da gelmiyor.

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

HUAWEI MatePad Pro 13.2 İnceleme Tam Boyutta Gör

GBOX uygulaması yardımıyla Google ile ilişkili tüm uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Haritalar, YouTube ve Drive gibi uygulamalar sorunsuz çalışıyor. Bu tablet modeli bunlara ek olacak şekilde Huawei ekosisteminde yer aldığı için ekran iş birliği , süper cihaz gibi tüm detaylar bu tablet modelinde de mevcut. Huawei ekosistemine sahip olan bir kullanıcı bu ürünle birlikte tüm avantajları yaşayabiliyor. 

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim