Anlık Bildirim

Google ile GoPro'dan 360 derece videolar için ortak proje

Google ile GoPro'dan 360 derece videolar için ortak proje
 
Bugün kendi dört pervaneli hava aracını geliştirdiğini öğrendiğimiz GoPro, Google ile bir ortaklığa giderek sanal gerçeklik odaklı özel bir kamera aparatını görücüye çıkarttı.
Google'ın I/O 2015 kapsamında tanıttığı sanal gerçeklik platformu Jump temelinde çalışan aparat, bünyesinde 16 adet Hero 4 taşıyor ve böylece 360 derecelik videolar çekebiliyor. Jump algoritması üzerinden etkili şekilde işlenen bu videolar sanal gerçeklik gözlükleri için inanılmaz bir deneyim ortaya koyarken, sanal gerçeklik gözlüğü olmayanlar ise geliştirilen özel oynatıcı üzerinden videolar içerisinde hareket edebiliyor. Alt tarafında yer alan bağlantı sayesinde tripod üzerine de takılabilen aparat, içeriklerine YouTube'un da destek verecek olmasıyla büyük bir potansiyel vaat ediyor.
İlk altı ay için Google'ın içerik üreticilerine açık olacağı belirtilen aparat, sadece üzerinde yer alan kameraların 6400$ civarında tutmasıyla elbette herkese hitap etmiyor ancak sanal gerçeklik dünyası için geleceğe yönelik güzel bir adım olarak görülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim