Anlık Bildirim
Sıradaki Video

2si1 "Sıhhatli" Teknoloji ve Oyun Programı

Bayram tatili ardından son 2 haftanın öne çıkan teknoloji ve oyun içerikleri ile karşınızdayız.
Bayram tatili ardından son 2 haftanın öne çıkan teknoloji ve oyun içerikleri ile karşınızdayız.
Call of Duty'i tek kişilik senaryo modu olmadan da 50 Dolara alır mısınız? Oy Ver 184 kişi oy verdi. Sonuçları Göster  

HTC Sanal Gerçeklik Kaskı Vive'ı denedik "HTC Vive inceleme"
https://www.donanimhaber.com/zamazingo/haberleri/HTC-Sanal-Gerceklik-Kaski-Vivei-denedik-HTC-Vive-inceleme.htm

HTC'nin Steam işbirliği ile hazırladığı yeni nesil sanal gerçeklik kaskı şu ana kadar sunulmuş en farklı deneyimi vaat ediyor. Özel olarak oluşturulmuş alanda denediğimiz kaskı sizler için rakipleri ile karşılaştırdık.

Oculus Rift'in, Oculus Touch ile gelmeme nedeni belli oldu
https://www.donanimhaber.com/diger-urunler/haberleri/Oculus-Riftin-Oculus-Touch-ile-gelmeme-nedeni-belli-oldu.htm

Geliştiricilerin Oculus Touch'ın tüm potansiyelini ve yapabildiklerini keşfedebilmeleri için zaman ihtiyaçları olduğu belirten Palmer Luckey, oyun yapımcılarından da kullanıcıları Touch'ı almaya zorlayacak bir adım atılmaması yönünde istekler geldiğini sözlerine ekliyor. Ayrıca başlangıçta Oculus Rift yanına Oculus Touch'ı koymanın şimdilik 300$ civarında tahmin edilen fiyatı daha da artabileceğini açıklayan Luckey, Microsoft ile yakın bir ilişki içerisinde olduklarını ve bu nedenle de Xbox One kontrolcüsünün ucuza geleceğini müjdeliyor.

OCULUS VR ile uyumlu bilgisayar sistemleri

https://www.donanimhaber.com/asus/NewsDetail.aspx?id=78897

Oculus'un sanal gerçeklik programına en uygun konfigürasyonlar ise Nvidia GTX 970 ve AMD Radeon 290 ile eşdeğer veya daha güçlü ekran kartları, Intel Core i5-4590 veya daha güçlü işlemciler, 8GB RAM ve yukarısı şeklinde sıralanıyor.


Oculus Ready programına katılan ilk büyük PC üreticisi Asus oldu. Asus'un ROG G20CB ve ASUS G11CD oyuncu bilgisayarları Oculus Ready etiketini almaya hak kazandı ve Oculus sanal gerçeklik ekipmanları ile kullanıldığında en gerçekçi oyun deneyimini yaşatmayı vaad ediyor.


Elon Musk'a göre elektrikli otomobiller 2020 yılında menzil problemini aşacak
https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Elon-Muska-gore-elektrikli-otomobiller-2020-yilinda-menzil-problemini-asacak.htm

Batarya teknolojisinin her yıl %5 ila 10 arasında gelişme göstermesine dikkat çeken yönetici gelişmelerin bu hızla devam etmesi halinde 2020 yılında tek şarjla gidilebilen mesafenin 1200 km'ye ulaşacağını söylüyor. Bu yüksek menzil mesafesi de günümüzde yaşanan bir çok problemi ortadan kaldıracak. Bugün bir Tesla Model S yavaş hızla giderse yaklaşık 800 km yol alabiliyor, bu rakamın 2016 yılında 950 km'yi aşması bekleniyor. Bu tarz gelişmeler şehirler arası yolculuklarda elektrikli araba kullanımını kolaylaştırarak, yaygınlaşmasında önemli bir etken olacaktır.


Tesla Model X tanıtıldı
https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/Tesla-Model-X-tanitildi.htm

Tesla tarafından açıklanan verilere göre tam dolu batarya ve ekonomi sürüş modlarında 414 km menzili bulunan yeni Model X, Model S ile aynı bataryayı kullanmasına rağmen gövde yapısıyla nedeniyle biraz daha az mesafe kat edebiliyor. Kokpit tasarımını ve gözü alan büyük dokunmatik ekranını Model S'den alan SUV sınıfının elektrikli temsilcisi Model X, ön kapılarını normal, arka kaplarını ise şahin gibi yukarıya doğru açabiliyor. Falcon olarak adlandırılan kapılar açıkken özellikle önden bakıldığı zaman kendisine hayran bırakan SUV, üç sıralı koltuk dizilimi sayesinde d aynı anda yedi kişinin yolculuk yapabilmesine imkan tanıyabiliyor. Ancak en arkaya yerleştirilen iki koltuk daha çok çocukların oturabileceği bir diz mesafesi veriyor.

Japonya sürücüsüz robot taksileri 2016'da test etmeye başlayacak
https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Japonya-surucusuz-robot-taksileri-2016da-test-etmeye-baslayacak.htm


Japonya bakanlar kurulu, Kanagawa il yönetimi ve Robot Taxi firmasının ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan proje, ilk olarak Kanagawa ilinde test edilmeye başlanacak. Bu bölgede yaşayan 50 kişinin katılımıyla düzenlenecek olan test sürecinde, sürücüsüz bir şekilde yol alan robot taksiler yolcuları evlerinden alarak bölgedeki marketlere taşıyacak. Ana caddeleri de içeren üç kilometrelik bir güzergahta yol alacak olan robot taksilerde test süresi boyunca güvenliği sağlamak için uzman bir personelin de yer alacağı belirtiliyor.

Nüfusunun yüzde 33'ü 60 yaşının üstünde olan Japonya, oldukça kalabalık bir yaşlı nüfusuna sahip. Dünyanın en hızlı yaşlanan ülkesi olarak anılan Japonya'nın 2030 yılına gelindiğinde dünyadaki en yaşlı ülke haline gelmesi bekleniyor.

NASA'dan en gerçekçi uçuş eğitimi

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/NASAdan-en-gercekci-ucus-egitimi.htm

Sanal ile arttırılmış gerçekliği harmanlayan sistem, tamamen sanal bir ortam içerisinde uçulması yanında kamera görüntüleri üzerinden gerçek dünyaya sanal objeler de (Uçak vb) ekleyebiliyor. Uçak içi kontrol mekanizmalarını sanal görüntü dışında tutarak sadece camdan görülmesi gereken açıyı işleyebilen sistem, pilotlara gerçek uçuş hissiyatını veriyor ve böylece simülasyondan çıkıldığı zaman yaşanan olası "bocalama" sorunları ortadan kaldırılabiliyor.

NASA'nın Harmanlanmış Gerçeklik Sistemi için hazırladığı açıklayıcı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Sistemin testlerine devam edileceği belirtiliyor.


MARS yüzeyinde tuzlu su bulundu
https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Marsin-yuzeyinde-sivi-halde-su-bulundu.htm

Mars'ın yüzeyinde gözlemlenen bu şeritlerin Mars Reconnaissance Orbiter aracı tarafından detaylı olarak incelenmesi, şeritlerin tuzlu su akıntıları sonucu oluştuğunu kanıtladı. Bu şeritlerde tespit edilen perklorat tuz kalıntıları, şeritlere neyin sebep olduğu yönündeki tartışmaları nihayet sonlandırmış oldu.

Bu tuzlu suyun tam olarak nereden geldiğiyse henüz bilinmiyor. Konu hakkında konuşan Alfred McEwen tuzlu suyun hem yüzeyin altında yer alan buz tabakalarından hem de atmosferden geliyor olabileceğini fakat kendi adına suyun atmosferden geldiği yönündeki teoriye daha sıcak baktığını belirtti.


Logitech Circle ev kamerası
https://www.donanimhaber.com/logitech/NewsDetail.aspx?id=78927

Oldukça kompakt boyutlarda hazırlanmış bir kamera birimi olan yeni Logitech Circle, evdeki kablosuz internet ağına bağlanıyor ve kişilerin evde olmadıkları zaman dahi evlerinde olup biteni izlemesine imkan tanıyor. Her ne kadar Logitech tarafından daha çok eğlence amaçlı lanse ediliyor olsa da etkili bir güvenlik kamerası olan Circle, bütün görüntüleri ücretsiz akıllı telefon uygulaması üzerinden gözler önüne seriyor ve HD (1080p) çözünürlükte canlı akışlar sunabiliyor.

Görüntü yanında ses desteği de bulunan Logitech Circle, uygulaması üzerinden canlı olarak sesli görüşmeler için de kullanılabiliyor ve böylece örneğin çocuklara yaptıkları yaramazlıklar için anlık müdaheleler yapılabiliyor. Akıllı filtreleme özelliğiyle ev yaşamını öğrenen kamera, bu verilere göre akşam günün önemli olaylarını 30 saniyelik kısa videolar ile özet geçebiliyor. Hareketli kafa yapısıyla farklı noktalara rahatlıkla konumlandırılabilen Circle, kablo yanında kablosuz olarak da yaklaşık 12 saat boyunca görev yapabiliyor.

Logitech Circle, 199$ fiyat etiketiyle yakında satışa çıkıyor. Ürünün açıklayıcı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Disney Research, üç boyutlu yazıcından hazırlanan yeni sistemiyle hassas etkileşim sunuyor

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Disney-Research-uc-boyutlu-yazicindan-hazirlanan-yeni-sistemiyle-hassas-etkilesim-sunuyor.htm

üç boyutlu yazıcıyla hazırlanmış parçalardan oluşan sistem, yumuşak tasarlanan elleriyle hava basıncını hissediyor ve böylece kağıt ya da plastik bardak gibi oldukça kırılgan objelere herhangi bir zarar vermeden kavrayarak kaldırabiliyor. Tofu peynirini dahi robot sisteme tutturmayı başaran ve böylece sistemin hassasiyet seviyesi gözler önüne koyan Disney Research araştırmacıları, en az detaylarına burada yer verdiğimiz Festo'nun robot kolu kadar etkili bir sürecin kapılarını aralıyor.


Fenerbahçe-Ajax UEFA Avrupa Ligi maçı 4K olarak yayınlanacak
https://www.donanimhaber.com/televizyonlar/haberleri/FenerbahceAjax-UEFA-Avrupa-Ligi-maci-4K-olarak-yayinlanacak.htm

Avrupa'da ilk kez 4K sürekli yayınına başlayan TRT 4K kanalı, yine Avrupa'da ilk olacak şekilde Fenerbahçe'nin ay sonundaki UEFA Avrupa Ligi maçını 4K çözünürlüğünde yayınlamaya hazırlanıyor.


22 Ekim 2015 tarihinde Fenerbahçe-Ajax arasında oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi maçı standart çözünürlükte TRT SPOR ekranlarından saat 22.05 itibariyle başlayacak. Maçı 4K çözünürlüğünde canlı olarak izlemek isteyenler ise Türksat üzerinden TRT 4K kanalına geçiş yapabilecekler. TRT maçın en iyi şekilde aktarılabilmesi amacıyla hem standart hem de 4K uyumlu kameralarla sahada olacak.

Çevre Bakanlığı ve Doğuş Otomotiv VW skandalıyla ilgili açıklama yaptı
https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/Cevre-Bakanligi-ve-Dogus-Otomotiv-VW-skandaliyla-ilgili-aciklama-yapti.htm

İlk açıklama Çevre Bakanlığı'ndan gelirken, Reuters'a konuşan yetkili "Volkswagen (VW) olayı yeni bir süreçtir. Egzoz ölçümleri bizde genelde araç muayene istasyonlarında yapılıyor. Yaptığımız ölçümlerde, diğer araçlar gibi VW marka araçlar da sınır değerlerini sağlıyor. Gelen haberlere göre Amerika'daki kurum hem seyir halinde, hem de rölantide emisyon ölçümü yapmış. Ve bu ölçümlerde ikisi arasında kırk kat fazla değer ortaya çıkmış. Bu ölçüm bizlere ve dünyaya egzoz ölçümlerini araç hareket halinde ölçmek gerçek sonucu yansıtır diyor.. Biz de süreci izlemeye aldık. Eğer hareket halindeki değerlerle sabit değerler arasında böyle farklılıklar varsa biz dahil bütün ülkeler egzoz ölçümünde yeni konsepte geçmek zorundayız."dedi.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim