Anlık Bildirim

Sony'nin çift kamera sensörü ilgi görüyor

Pazarda yükselen trendi görerek çift sensör alanına giren Sony, bu yıl büyük üreticilerden sipariş alıyor. İsimleri açıklanmasa da, bazı yeni amiral gemi modellerinde çift arka kamera dizilimi görecek

Bir dönem, mobil telefonlarda hep tek kamera sensörü olan dizilimler kullandık. Yıllarca üreticiler, daha iyi kamera teknolojileri için çaba gösterdiler ve bu tek sensör üzerinden oldu. Son yıllarda ise, fotoğraf kalitesini artırma adına çift sensör dizilimi görmeye başladık. HTC, Huawei gibi öncülerin sonrasında, bu yıl çift sensör dizilimine ilginin artacağı tahmin ediliyor. 

Sony mali şefi Kenchiro Yoshida, geliştirdikleri çift sensör teknolojisinin, bu yıl büyük üreticilerin cihazlarında yer alacağını açıkladı. Firma ismi vermekten kaçınan Yoshida, bu yıl üst seviye segmentte durgunluk beklediklerini, bu yüzden esas olarak gelecek yıl çift sensör teknolojisinin yaygınlaşmaya başlayacağını sözlerine ekledi. 


Çift lens veya çift sensör teknolojisi olarak adlandırılan bu yeni sistemde, asıl sensör standart çekim işini görürken, yardımcı sensör derinlik algısı yapabiliyor. Böylece çekim sonrası istediğiniz noktaya odaklanabileceğiniz gibi, karanlık ortamlarda daha kaliteli çekimler yapabiliyorsunuz. 

Bu yıl LG G5 amiral gemi modelinin 16MP ve 8MP şeklinde çift sensör dizilimine yer vereceği iddia ediliyor. Ayrıca Apple'ın da iPhone 7 Plus modelinde çift kamera dizilimi planladığı gündeme gelmişti. Samsung'un da bu teknolojiye ilgi gösterdiği ancak henüz net bir karar vermediği belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7935 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony dual lens ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim