Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7970 görüntülendi

AMD'nin merakla beklenen Radeon HD 7900 serisi yeni nesil ekran kartı gün ışığına çıktı. 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve yeni grafik işlemci mimarisini temel alan Tahiti GPU'sunun güç verdiği mühendislik örneği ekran kartının çifti, kameralara yakalandı. Piyasaya çıkacak versiyonununda özellikle baskılı devre kartı seviyesinde bir takım güncellemeler yapılması beklenen ekran kartı için referans soğutucu için tasarımın tamamlandığı görülüyor.
Teknik özellikleri hakkında çok fazla detay bulunmayan ekran kartı için haberimize konu olan fotoğraf, önemli bir bilgi olarak 384-bit bellek veri yolu desteğini doğruluyor diyebiliriz. 11 tanesi net bir şekilde görülen, 12.si ise PCIe slot arabiriminin yanına konumlandırılan toplam 12 adet bellek yongasından yola çıkılarak kartın 384-bit bellek veri yolu ile geleceği yönündeki argüman iyiden iyiye güç kazanmış oldu. Üzerinde iki adet güç girişi bulunan ekran kartının 384-bit bellek veri yolu desteğinden hareketle, Tahiti XT grafik yongalı HD 7970 olduğu söylenebilir. 
Radeon HD 7970 ile birlikte AMD, uzun bir aradan sonra ilk defa 256-bit bellek veri yolu desteğinin üzerine çıkmış olacak. Hatırlanacağı üzere AMD, Radeon HD 2900 serisinde kullandığı R600 grafik yongası ile 512-bit bellek veri yolu desteği üzerinde GDDR4 desteği sunmuş ancak karmaşık tasarım ve yüksek üretim maliyetlerinden ötürü geri adım atarak 256-bit ile yola devam etmişti. HD 7970 ise şirketin tek GPU'da yeni amiral gemisi olarak önemli yenilikler ve ciddi performans kazanımları ile önümüzdeki haftalarda pazara sunulacak.
AMD Radeon HD 7970 görüntülendi
AMD Radeon HD 7970 görüntülendi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12438 kez okundu.
31 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim