Anlık Bildirim

Asus Radeon R9 295X2 ortaya çıktı: AMD'nin yeni performans liderinin tüm detayları!

Asus Radeon R9 295X2 ortaya çıktı: AMD'nin yeni performans liderinin tüm detayları!
AMD'nin yeni ekran kartı cavanarı Radeon R9 295X2 için geri sayım başladı. Salı günü lanse edilecek olan Vesivius kod adlı yeni ekran kartı, Hawaii XT grafik yongasının çiftini kullanıyor ve sahip olduğu teknik özellikler ile grafik dünyasında liderlik için geleceğinin sinyallerini veriyor. Yaklaşan lansman tarihine paralel olarak, donanım üreticilerinin hazırladığı Radeon R9 295X2 modelleri de gün ışığına çıkmaya başladı. İşte o üreticilerden biri olan Asus'un yeni modeli, tahmin edilebileceği üzere AMD'nin referans kartını baz alıyor. Hazır yeri gelmişken, sahip olduğu özellikler ve soğutucu itibariyle Radeon R9 295X2 için özel bir tasarım çıkması da pek muhtemel görünmüyor. Gelin şimdi hep birlikte Asus'un kartına ait detaylara yakından bakalım.
Asus'un Radeon R9 295X2 modeli, üzerinde yer alan etiketiler haricinde bildiğimiz standart Radeon R9 295X2 olduğundan teknik özelliklerde herhangi bir farklılık bulunmuyor. 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen Hawaii XT grafik yongasının iki tanesine sahip olan kart, 12.4 milyar transistör ile adeta bir mühendislik gösterisi. Toplamda 5632 adet paralel işlem birimine, 352 adet doku ünitesine ve 128 ROP birimine sahip olan ekran kartının grafik işlemcileri için belirlenen çalışma frekansı 1.02GHz, bellekler için belirlenen çalışma frekansı ise 5GHz. Mevcut hızlar çerçevesinde tek hassasiyetli işlem gücü 11.5 TeraFLOP, doku piksel performansı 130.3 GP/sn ve doku doldurma performansı da 358.3GT/sn olarak açığa çıkan ekran kartının primitif oranı ise döngü başına 8prim. Her grafik işlemcisi için 4GB olmak üzere toplamda 8GB GDDR5 bellek ile gelen ekran kartı, aynı zamanda 2x 512-bit bellek veri yolu ile karşımıza çıkıyor.
Bellek bantgenişliği 640GB/sn olan ekran kartının R9 295X2 olarak isimlendirilmesini özel bir nedeni var. Aslen bizim beklentimiz R9 290X2 olarak isimlendirileceği yönündeydi fakat, bu kart biraz daha fazlasını sunuyor. GPU'ların .02HGz daha hızlı çalışması tek hassasiyetli işlem gücünü Radeon R9 290X X2 konfigürasyonuna kıyasla .3 TeraFLOP arttırırken, benzer şekilde piksel ve doku doldurma performanslarının da hissedilir bir fark yaratıyor. AMD Radeon R9 295X2 aynı zamanda çok özel bir soğutucu ile geliyor. AMD'nin Asetek ile işbirliğine giderek geliştirdiği bu soğutucu hava ve sıvı soğutmayı bir araya getiren özel bir tasarım. 
Bakım gerektirmeyen hepsi bir arada formundaki soğutucuda, 120mm çapında fan kullanılan özel bir radyatör, dahili pompaya ve ihtiyaç duyulan tüm bileşenlere yer veriliyor.   Yeni ekran kartı için dikkat edilmesi gereken önemli bir başka detay ise kullanılacak güç kaynağı. Kartın TDP yani ısıl tasarım gücü, standart değerlerin üzerinde olduğundan, kullanılacak güç kaynağının her biri 28A akım verebilen iki adet PCIe güç konnektörüne sahip olması gerekiyor. Diğer bileşenler de söz konusun olduğundan güç kaynağının ikli 8pin güç konnektörü üzerinden 50A konsolide akım sağlayabiliyor olması gerekli. AMD Radeon R9 295X2 aynı zamanda Mantle teknolojisine de tam destek veriyor. Edindiğim bilgilere göre yeni kart, 4K çözünürlüğünde Mantle aktif iken en yüksek kalite ayarlarında ~70 kare/saniyelik Battlefield 4 oyun deneyimi sağlayabilecek.  Eğer edindiğim bilgiler doğru ise Radeon R9 295X2'nin örneğin 3DMark Fire Strike Extreme'in "Graphics Score" sonucu 20+K seviyesinde olabilir. 
AMD'nin yeni ekran kartı her açıdan sınırları zorlayan bir model olacak. Sahip olduğu özel soğutucu tasarımı, oldukça kaslı teknik altyapısı, 4K çözünürlüğünde yüksek oyun performansı gibi değerlere ek olarak aynı zamanda yüksek işlem gücü ile uyumlu yazılım ortamlarında işlem platformu olarak kullanılabilecek. Aynı zamanda yeni ekran kartı ile Bitcoin madencileri de hız kazanacak gibi görünüyor. Resmi lansmanı Salı günü gerçekleştirilecek olan kart, resmi olmayan bilgilere göre 1499 dolar seviyesinden satışa sunulacak ama hatırlatmakta fayda var bu bilgi henüz teyit edilmiş değil. 
Asus Radeon R9 295X2 ortaya çıktı: AMD'nin yeni performans liderinin tüm detayları!
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5976 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim