Anlık Bildirim

PowerColor'ın çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 Devil13 modeli için geri sayım başladı

AMD'nin çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 için referans kart tasarımı hazırlamayacağını daha önceki haberimizde sizerle paylaşmıştık. İş ortakları tarafından piyasaya sürülecek özel tasarımlı Radeon HD 7990 içinse ilk hamlenin PowerColor'dan gelmesi bekleniyor. Haziran ayındaki Computex Fuarı'nda Radeon HD 7970 X2 Devil13 modelini duyuran firma, hazırlıklarını tamamladı ve yeni performans canavarını pazara sunmak için geri sayıma başladı.
PowerColor'ın yeni kartı, Radeon HD 7990 Devil13 6GB adı altında lanse edilecek. AMD'nin en güçlü Tahiti grafik yongasının çiftine sahip olan kart, ilk gösterildiği dönemki tasarıma göre ufak farklılıklar taşıyan nihai versiyon ile karşımıza çıkacak. Grafik işlem birimlerinin, agresif modda 1GHz seviyesinde görev yapması beklenen ekran kartı, 384-bit x 2 bellek veri yolu desteğine, 2048 x 2 paralel işlem biriminer ve her grafik birimi için 3GB olmak üzere toplamda 6GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olacak. Üç fanlı soğutucusu ile cüsseli bir yapıya sahip olan kartın çıkış tarihi ise düşünülene kıyasla oldukça yakın. Bazı yayın organları kartın çıkışını önümüzdeki aylar olarak ifade etse de eğer duyumlarımız doğru ise değil aylar, haftalar bile beklemeyeceğiz PowerColor Radeon HD 7990 Devil13'ün piyasaya çıkması için.
AMD tarafındaki en hızlı ekran kartı olarak lanse edilecek yeni çözüm, PowerColor'ın Devil serisine dahil olduğu için aynı zamanda özel bir kutu tasarımı ve zengin bir kutu içeriği ile gelecek. Uyumlu anakartlarda Quad Crossfire kurulumuna da olanak tanıyacak kartın sınırlı üretim olup olmayacağı şu an için bilinmiyor ancak özel bir model olması ve bir ilki temsil etmesi açısından fiyat anlamında da zirvede yer alacağını söyleyebiliriz. Tabi GTX 690 karşısında hem fiyat hem de performans olarak ne yapacağını ise bekleyip göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim