Anlık Bildirim

PowerColor'ın çift grafik işlemcili yeni devi Radeon HD 7970 X2 Devil13 detaylandı

AMD'nin çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 modeli için şu ana kadar yaşanmış somut herhangi bir gelişme bulunmuyor. AMD'nin ilk plan kapsamında Mart ayı gibi lanse etmeyi planladığı ancak daha sonra açıklanmayan bazı nedenlerden ötürü ertelemeye gittiği Radeon HD 7990 için belirsizlik devam ededursun, şirketin iş ortakları AMD tabanlı çift GPU çözümü için çoktan kolları sıvamış durumda.
İlk detayları bir süre önce ortaya çıkan PowerColor'ın Radeon HD 7970 X2 Devil13 modeline ilişkin resmi detaylar şekillenmeye başladı. 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen Tahiti XT grafik yongasının çiftinden güç alan DirectX 11.1 destekli ekran kartı, üzerinde üç adet fan bulunan ve anakart üzerindeki üç adet slotu kullanılamaz hale getiren özel bir soğutucu tasarımı bulunuyor. PowerColor tarafından dünyanın ilk ve tek çift Tahiti XT yongalı ekran kartı olarak gösterilen Radeon HD 7970 X2 Devil13, aynı zamanda dünyanın en hızlı ekran kartı iddiasıyla ön plana çıkartılıyor. 17 fazlı PWM tasarımı ile donatılan ekran kartında, 6GB GDDR5 bellek kapasitesine, 384-bit x 2 bellek veri yolu ve 2048 x 2 paralel işlem birimine yer veriliyor. 
Donanım tutkunlarına yönelik olarak çift BIOS, voltaj okuma noktaları ve LED aydınlatma sinyali ile donatılan ekran kartında yukarıda belirttiğimiz  17 fazlı güç tasarımına, dijital PWM ve Super Cap komponentler eşlik ediyor. Yüksek stabilite ve kararlılık esasıyla geliştirilen ekran kartında, ihtiyaç duyulan soğutma performansı ise üç fana ve her biri U tipi 10 adat bakır borusuna sahip özel soğutucu ile sağlanıyor.Üç adet 8pin PCIe güç konnektörü bulunan ekran kartında, görüntü aktarımı içinse iki adet DVI ile birlikte bir adet HDMI ve iki adet DisplayPort konnektörlerine yer veriliyor. PowerColor tarafından Computex 2012 Fuarı'nda lanse edilecek Radeon HD 7970 X2 Devil13'ün çıkış tarihi ve fiyatı ise bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim