Anlık Bildirim

İzmir ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir, Ege’nin birçok gezi rotasına yakınlığı ile dikkat çekiyor. İzmir’de de gezilebilecek birçok rota yer alıyor.                                

İzmir ve Çevresinde Gezilecek Yerler Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir, Ege’nin birçok gezi rotasına yakınlığı ile dikkat çekiyor. İzmir’de de gezilebilecek birçok rota yer alıyor. Özellikle doğal güzellikleri keşfedebileceğiniz birçok İzmir ve çevresi rotasını dilerseniz araçla günübirlik bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Araçla keşfedebileceğiniz İzmir ve çevresi rotalarını sizin için derledik.

Siz de İzmir’deki araç kiralama seçenekleri ile İzmir seyahatinizde İzmir’i ve İzmir’in çevresindeki güzellikleri kolaylıkla keşfedebilirsiniz.

İzmir Merkezde Gezilecek Yerler

İzmir, tarihi bir şehir olması sebebiyle birçok tarihi yapıya sahip. Bu çok kültürlü şehirde farklı milletlerin izlerini bulmanız oldukça olası. Ayrıca Ege Denizi’nin keyfini alabileceğiniz güzel bir sahil şeridine de sahip olan İzmir’de görebileceğiniz yerler şöyle sıralanabilir;

  • Kordonboyu: İzmir’e gidildiğinde görülmesi gereken noktaların başında yer alan Kordonboyu, Ege’nin tüm güzelliğini gözlerinizin önüne seriyor. İzmirlilerin buluşma noktası olarak da bilinen Kordon, deniz havası almak, bisiklete binmek ve sahilde oturmak için ideal bir nokta.
  • Kemeraltı Çarşısı: Eski İzmir’in önemli noktalarından biri olan Kemeraltı Çarşısı, tarihi havası ile gezilmeyi hak ediyor. Birbirinden farklı ürünler satan çarşısında saatlerce vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca İzmir’e özgü birçok ürünü de Kemeraltı’ndan satın alabilirsiniz.
  • Tarihi Asansör: 20. yüzyılda İzmirli bir Musevi aile tarafından inşa edilen bu asansör, İzmir’in ikonik yapıları arasında yer alıyor. Biri alçakta diğeri yüksekte kalan iki semti birbirine bağlamak için kullanılan bu asansör bugün dahi kullanılabilir durumda.

İzmir Çevresinde Gezilecek Yerler

İzmir çevresinde keşfedebileceğiniz birçok nokta bulunuyor. Özellikle İzmir’in çevresinde yer alan tatil beldeleri ve tarihi noktalar, aracınızla İzmir’in merkezinden günübirlik olarak gidebileceğiniz bir mesafede yer alıyor. İzmir çevresinde görebileceğiniz yerler şöyle sıralanabilir;

  • Çeşme ve Alaçatı: İzmir’in ünlü tatil beldeleri arasında yer alan Çeşme ve Alaçatı, yaz aylarında oldukça yoğun bir şekilde ziyaretçi kabul ediyor. Çeşme ve Alaçatı’da denizin keyfini çıkartabilir, Alaçatı’nın Arnavut kaldırımlı sokaklarını ve renkli dükkanlarını keşfedebilirsiniz.
  • Şirince Köyü: İzmir’in dünyaca ünlü yerlerinden biri olan Şirince, tarihi dokusunu kaybetmemiş taş evleri, el yapımı meyve şarapları ve doğası ile gelenleri büyülüyor. Eski bir Rum köyü olan Şirince’de sakin bir gezi yapabilirsiniz.
  • Efes Antik Kenti: İzmir’e ortalama 1 saatlik uzaklıkta yer alan Efes, Türkiye’nin önemli antik kentlerinin başında geliyor. Efes’te Celsus Kütüphanesi ve amfi tiyatro gibi tarihi yapıları görebilir, tarihe tanıklık edebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim