Anlık Bildirim

Blockchain derecelendirme sistemi kuruluyor

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT)’na bağlı bilimsel bir enstitü, tüm dünyadaki Blockchain projeleriyle ilgili aylık değerlendirmeler yapacağını duyurdu.
Cuma günü, Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Gelişimi (CCID) tarafından verilen bir seminerde açıklanan girişimin, Blockchain dünyasında Moody’s veya Standard & Poor gibi bir işlev göreceği ve bağımsız bir derecelendirme sistemi olacağı belirtildi.
Global Public Chain Assesment Index” adıyla anılan sistem, ilk olarak 28 büyük Blockchain çalışmasına odaklanacak ve bunların teknolojik potansiyellerine ve kullanılabilirliklerine bakacak.
1995 yılında kurulan CCID, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı için bilimsel araştırma enstitüsü olarak çalışan ve farklı farklı sektörler için yazılım testleri yapmaktan ve teknoloji araştırmalarından sorumlu olan bir devlet kurumu.
Ağustos 2017’de CCID, Çin‘in Qingdao şehrinde Blockchain araştırmaları yapması için bir grup oluşturdu. Bu grup, geleceğe dönük Blockchain değerlendirme çalışmalarını yürütecek. Yetkililerce, çalışmaların ilk bölümü ile ilgili ayrıntılı bir rapor da yakın bir zamanda açıklanacak.
Gelişmenin, ulusal Blockchain düzenleme çalışmalarına hız verildiği zamanda meydana gelmesi, Çin’deki 26 bakanlık kabinesi arasından özellikle Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı için önemli bir hareket.
 
MIIT, bu yılın mart ayında, Çin’deki Blockchain gelişimini için araştırmalar yapması amacıyla bir komite kurmayı planlıyordu. Bakanlık, daha sonra bu girişimin önceliğini arttırıp bunun, 2018’deki en büyük amaçlarından birisi olduğunu belirtmişti.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim