Anlık Bildirim

Firefox, kötü amaçlı madencilik yazılımlarını engelleyecek

Son zamanlarda artan kötü amaçlı madencilik yazılımlarına karşı Firefox tedbir aldı. Söz konusu tarayıcı, gelecek yeni sürümünde, "sessizce madencilik yapan" yazılımları engelleyecek.
Dünyaca ünlü web tarayıcısı Firefox, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada; piyasaya sürülecek olan yeni sürümün, kötü amaçlı madencilik yazılımlarını otomatik olarak engelleyeceğini duyurdu.
Bilgisayar korsanları, söz konusu kötü amaçlı yazılımları son zamanlarda oldukça sık kullanmaya başlamışlardı. Bu yazılımlar, cihaza yerleşiyor ve kullanıcının haberi olmadan işlem gücünü kullanıyor. 
Kötü amaçlı madencilik yazılımlarını engelleyecek güncelleme, bir anti-izleme girişiminin parçası olarak geliyor.
Firefox tarafından yapılan duyuruda; tarayıcı uzantısı Ghostery tarafından yapılan bir araştırmaya değinerek, ortalama bir web sitesini yüklemek için gereken toplam sürenin %55,4'ünün üçüncü taraf izleyicileri yüklemeye harcandığı belirtildi.
Firefox'un gelecek sürümlerinin, varsayılan olarak kullanıcıların cihazlarındaki "sessizce kripto para kazanmalarını" sağlayan uygulamaları engelleyeceği bildirildi. Firefox kullanıcıları, hangi bilgilerinin paylaşılabileceğini seçebilme imkanı elde edecek.
Bir başka büyük web tarayıcısı olan Opera, geçtiğimiz yılın Aralık ayında masaüstü sürümlerinin reklam engelleyicileri kripto para madenciliği yapılmasını engelliyordu. İçinde bulunduğumuz yılın Ocak ayının sonunda şirket, söz konusu özelliği mobil tarayıcılarına da ekleyeceğini duyurmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim