Anlık Bildirim

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried'a 25 yıl hapis cezası verildi!

Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, yedi dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried'a 25 yıl hapis cezası verildi! Tam Boyutta Gör
Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, yedi dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakim, suçlamaların dördü için 20 sene, diğer ikisi için de 5 sene hapis cezası uyguladı ve savcıların önerdiği gibi Bankman-Fried'ın mülk dahil 11 milyar dolardan fazla ceza almasına karar verdi.

"Tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından biri"

Savcılar, Bankman-Fried'in tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini ve muhtemelen son on yılın en büyük dolandırıcılığını gerçekleştirdiğini ve kendi amaçları için 8 milyar dolardan fazla müşteri fonunu kullandıklarını ifade etti.

“Kripto Kralı” lakaplı Bankman-Fried’in avukatı Marc Mukasey, müvekkilinin FTX'in çöküşünden sonra müşterilerinin parasını geri almak için çok çalıştığını savundu. Bankman-Fried ise bir dizi kötü karar verdiğini ancak FTX müşterilerine geri ödeme yapabileceğini savundu.

"Tek bir pişmanlık sözü etmedi"

Yargıç Lewis Kaplan, "Sanığın FTX müşterilerine ve alacaklılara ödemelerin tamamının yapılacağı yönündeki iddiası yanıltıcıdır, mantıksal olarak kusurludur ve spekülatiftir" ifadelerini kullandı. Kaplan, Bankman-Fried'ın siyasi olarak etkili olma dürtüsüyle hareket ettiğinin açık olduğunu söyleyerek, müşteri kayıplarına ilişkin Bankman-Fried'ın "korkunç suçların işlenmesiyle ilgili tek bir pişmanlık sözü bile söylemediğini" belirtti.

Cezayı açıklamadan önce Kaplan, savunmanın insanlara geri ödeme yapılacağı yönündeki iddialarını spekülatif olarak nitelendirerek, FTX müşterilerinin 8 milyar dolar kaybettiğini ve Bankman-Fried'ın tanıkları etkilemeye çalıştığını, yalan yere yemin ettiğini ve kayıp olayını öğrendiğinde yalan yere ifade verdiğini tespit etti.

Bankman-Fried, 13 Aralık’ta 2022’de Bahamalar’da yakalanmış ve 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılarak ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Savcılar, Bankman-Fried hakkında 50 yıl hapis cezası talep etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim