Anlık Bildirim

Google, Gemini'nin insan görüntüleri oluşturma özelliğini durdurdu: İşte sebebi

Google, yapay zeka aracı Gemini'nin hatalı tarihsel görüntüler oluşturduğunun tespit edilmesinin ardından aracın insan görüntüleri oluşturma yeteneğini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.
Google, Gemini'nin insan resimleri oluşturma özelliğini durdurdu
Google, yapay zeka aracı Gemini'nin hatalı tarihsel görüntüler oluşturduğunun tespit edilmesinin ardından aracın insan görüntüleri oluşturma yeteneğini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Gemini'ye ABD'nin kurucu liderleri veya Nazi dönemi Alman askerlerinin resimlerini oluştur denildiğinde, farklı ırktan insanlara ait görüntüler oluşturduğunun ortaya çıkmasından sonra bu karar alındı.

Google, konuyla ilgili X'te, "Gemini'nin görsel oluşturma özelliğiyle ilgili son sorunları çözmek için çalışıyoruz. Bunu yaparken, insan görsellerinin oluşturmasını duraklatacağız ve geliştirilmiş bir sürümü yakında yeniden yayınlayacağız" açıklamasında bulundu.

Google'ın Gemini'deki insanlara ait görsel oluşturmayı duraklatma kararı, şirketin yapay zeka modelinin oluşturduğu bazı tarihi görsellerdeki yanlışlıklar nedeniyle özür dilemesinden kısa süre sonra geldi. Bazı Gemini kullanıcılar, aslen beyaz olan tarihi grupların veya figürlerin görsellerini talep ettiklerinde, beyaz olmayan, yapay zeka tarafından üretilmiş kişilerle karşılaştı. Bu da Google'ın kasıtlı olarak beyaz insanları tasvir etmekten kaçındığı yönündeki komplo teorilerine yol açtı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim