Anlık Bildirim
Sıradaki Video

2si1 "Jipsiz" Teknoloji ve Oyun Programı

2si1'in bu bölümünde dünyanın en yetenekli robotu, hologram oluşturan ekranlar, yeni nesil oyun duyuruları, oturma odası için özel donanımlar, internet dünyasındaki son gelişmeler, 10 metreden kablosu
2si1'in bu bölümünde dünyanın en yetenekli robotu, hologram oluşturan ekranlar, yeni nesil oyun duyuruları ve fazlası sizi bekliyor.
Program Özeti:

Bölünmüş ekran desteği ile iOS 9 karşınızda

https://www.donanimhaber.com/mac-os-x/haberleri/Bolunmus-ekran-destegi-ile-iOS-9-karsinizda.htm


Artık iPad üzerinde Home tuşuna iki kere bastığınızda iki uygulama yanyana gelerek çalışma imkanı sunuyor. Küçük bir kayan uygulama ile ana uygulamaları bu bölünmüş ekrana yerleştirebiliyorsunuz. Ayrıca bir video izlerken mesajlara bakmanız gerektiğinde artık video penceresini alt kısma indirerek izlemeye devam ediyor ayrıca diğer işinizle de ilgilenebiliyorsunuz. Bu da yine YouTube uygulamasından ve Android tarafından hatırlayacağımız bir özellik. Bunlar sadece iPad ve iPad mini için geçerli.


Reklam engelleyiciler Google'a pahalıya patlıyor

https://www.donanimhaber.com/web-siteleri/haberleri/Reklam-engelleyiciler-Googlea-pahaliya-patliyor.htm


Google çeşitli özel anlaşmalarla reklam engelleyicilerin perdelemesinden kaçmaya çalışsa da mali yönden dudak uçuklatan rakamlar sözkonusu. Gelen raporlara göre geçen yıl reklam engelleyiciler Google'a 6.6 milyar dolar kaybettirdi. Bu toplam gelirin yüzde 10'una tekabül ediyor. Bu rakam sadece masaüstü reklamları için geçerli.



DARPA Robotics Challenge'ın galibi " DRC-Hubo" oldu

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/DARPA-Robotics-Challengein-galibi--DRCHubo-oldu.htm


Amerika Birleşik Devletleri Savunma Projeleri Ajansı ya da kısa adıyla DARPA'nın geçtiğimiz günlerde düzenlediği Robotics Challenge'ın galibi Güney Kore merkezli " DRC-Hubo" robot modeli oldu.


DARPA Robotics Challenge kapsamında 22 farklı robot 2 gün boyunca mücadele etti. Olası doğal felaket durumlarıda insanların aktif olarak görev yapamadığı yerlerde insansı robotlardan yararlanmak odağında düzenlenen yarışma, robotları moloz üzerinde yürüme, kapıları açma, vanaları döndürme, araç kullanma ve merdiven çıkma gibi zorlu görevler ile sınadı.

Bu testler sonucunda ise Güney Kore'de geliştirilen 80 kg ağırlık ile 175 cm boyuta sahip DRC-Hubo birinci oldu ve 2 milyon dolarlık ödülü almaya hak kazandı. İkinciliği IHMC Robotics alarak 1 milyon dolar, üçüncülüğü ise Tartan Rescue'nun Chimp isimli robotu alarak 500 bin dolar ödül aldı.


Gerçek ile sanal dünyayı harmanlayan holografik ekran: Holus

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Gercek-ile-sanal-dunyayi-harmanlayan-holografik-ekran-Holus.htm


Kickstarter üzerinden koyduğu 50,000$ hedefi daha bitimine 29 gün kala 150,000$ gibi oldukça yüksek bir seviyesine getiren Holus, modern tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor ve başlıkta da belirttiğimiz üzere gerçek ile sanal dünyayı harmanlayan bir holografik ekran olarak görev yapıyor. Piramit benzeri yapısıyla sunduğu deneyimi her açıda sürdüren ürün, bünyesinde yer alan USB ile HDMI portları sayesinde de tablet / cep telefonu / bilgisayar gibi cihazlara aktif olarak bağlantı kurabiliyor.

Görüntüleri üç boyutlu projeksiyon teknolojisi temelinde yansıtarak oluşturan Holus, 2D içerikleri 3D haline getirebiliyor ve bu içeriklerle dahili hareket algılama teknolojisi ya da Microsoft Kinect, Leap Motion ve hatta Emotiv Beyin Sensör sistemleriyle etkileşime girilmesine imkan tanıyor. Sunduğu görsel deneyimi gövdesinde yer alan çevresel hoparlör sistemiyle tamamlayan cihaz, oyun, eğitim, 3D baskı öncesi kontrol ve telekonferans gibi konularda aktif olarak kullanılabiliyor.

Kickstarter'da yapılacak en az 850$ bağış ile 2016 Temmuz ayında elde edilebilen ürünün çalışma sürecini gösteren tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.


WiFi destekli dijital kapı dürbünü Peeple, Kickstarter'da başarıya ulaştı

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/WiFi-destekli-dijital-kapi-durbunu-Peeple-Kickstarterda-basariya-ulasti.htm


Bünyesinde yer alan titreşim sensörüyle kapının elle çalınmasını dahi algılayabilen ürün, istenildiği ya da herhangi birisi geldiği zaman kapı önünün canlı görüntüsü gözler önüne serebiliyor ve güvenlik amacıyla kapı açıldığı zaman da bildirim verebiliyor. Dahili bataryasıyla 6 ay kadar aktif kullanım ömrü verdiği söylenen Peeple, farklı tasarımlarıyla da dikkat çekiyor.


Logitech, medya sistemleri için hazırladığı yeni klavyesi Wireless Touch Keyboard K400 Plus'ı duyurdu

https://www.donanimhaber.com/logitech/NewsDetail.aspx?id=75683


Sağ tarafında yer alan TouchPad bölümüyle harici bir fareye olan ihtiyacı ortadan kaldıran yeni Wireless Touch Keyboard K400 Plus, bu yapısıyla oturma odalarına kurulan medya sistemleri için oldukça güzel bir alternatif ortaya koyuyor. 10 metre mesafe içerisinde kablosuz olarak kullanılan ürün, üzerinde yer alan kısayol tuşlarıyla da kontrol sürecini kolaylaştırıyor ve beraberinde gelen pilleriyle yaklaşık 18 ay boyunca aktif olarak kullanılabiliyor.


Range Rover'ın yeni teknolojisi yol çukurlarını otomatik olarak algılayabiliyor

https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/Range-Roverin-yeni-teknolojisi-yol-cukurlarini-otomatik-olarak-algilayabiliyor.htm


Yeni nesil Range Rover modelleri içerisinde aktif olarak yer alabileceği belirtilen ve Range Rover Evoque ile Discovery Sport modelleri bünyesinde test edilen sistem, temel olarak araçların hali hazırda bulunan sensörlerinden yararlanıyor ve yoldaki çukurları etkili bir şekilde tespit edebiliyor.

Elde edilen bu verileri buluta aktararak diğer sürücülere dikkatli olmaları için, bölge yetkililerine ise hızlı tamir için gönderen sistem, çukurları aracın süspansiyon hareketleri üzerinden sınıflandırıyor ve böylece sadece kötü durumdakileri bildirim sürecine dahil ediliyor.

Kişisel güvenlik noktasında önemli bir inovasyon olarak gösterilen çukur algılama sistemi hakkında hazırlanan tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.



Yönlendiriciler kablosuz şarj için kullanılabilecek

https://www.donanimhaber.com/ag-urunleri/haberleri/Yonlendiriciler-kablosuz-sarj-icin-kullanilabilecek.htm


Araştımacılar evinizdeki yönlendiricinin yaydığı radyo frekanslarını kablosuz şarj için bir enerji dalgası haline getirmeyi başarmış. Üstelik bunun için yönlendirici tarafında sadece yazılım güncellemesi yapmak yeterli.


Projede kritik nokta şarj edilen cihazda ortaya çıkıyor. Bu cihazın radyo frekanslarını doğru akıma çevirecek bir dönüştürücüye sahip olması gerekiyor. Bu sayede evinizde yönlendiricinin frekanslarının ulaştığı bir yere cihazınızı koyuyorsunuz ve şarj olmasını seyrediyorsunuz. Bu mesafe genelde 8-10 metre oluyor.


Piyasada buna benzer mantıkta çalışan Energous adında bir seri mevcut. Ancak bu cihaz sadece enerji aktarımı yapıyor. Projedeki yönlendirici ise WiFi üzerinden internet iletmeye devam ederken herhangi bir aksama olmadan enerji de aktarabiliyor.


Ekip 6 tane Asus RT-AC68U yönlendiricisini deneme amaçlı gönüllü kişilerin evlerine yerleştirmiş ve denekler cihazlarını sıkıntısız şarj edebilmiş. Ayrıca WiFi bağlantısının da kalitesinin düşmediği görülmüş.


Üniversite projeyi hayata geçirmek üzere bir girişim ile çalışmalara başlamış durumda. Sayısız testlerin sonucunda ortaya bir tüketici ürünü çıkacak. Ancak bunun ne zaman çıkacağı ve mobil cihaz tarafında ne tür sensörler kullanılacağı belli değil.  




Sağlık bilgileri kredi kartı bilgilerinden daha değerli

https://www.donanimhaber.com/cep-telefonu-diger/haberleri/Saglik-bilgileri-kredi-karti-bilgilerinden-daha-degerli.htm


Yılın ilk 5 ayında ABD’deki Anthem, Premera ve CareFirst sağlık sigorta firmaları siber saldırıya uğradı ve on milyonlarca kişinin sağlık bilgileri kötü niyetli kişilerin eline geçti. Ayrıca ABD Kişiler Yönetim Ofisi de saldırıya uğradı ve buradan da 4 milyon kişinin sağlık verisi ortalığa saçıldı.


Analizler hackerların kredi kartı bilgileri ile daha az ilgilendiğini ve dijital sağlık verilerine olan ilginin giderek arttığını belirtiyor. Peki hackerlar insanların sağlık bilgilerinden ne istiyor? 

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim