Anlık Bildirim

Reklam engelleyiciler Google'a pahalıya patlıyor

Ekmeğini adeta reklamlardan çıkaran Google için büyük bir bela var ki o da reklam engelliyiciler. Bir web sayfasındaki reklamların çerçeve içerisinde engellenmesini sağlayan reklam engelliyiciler Google'a büyük kayıplar yaşatıyor. 

Google çeşitli özel anlaşmalarla reklam engelleyicilerin perdelemesinden kaçmaya çalışsa da mali yönden dudak uçuklatan rakamlar sözkonusu. Gelen raporlara göre geçen yıl reklam engelleyiciler Google'a 6.6 milyar dolar kaybettirdi. Bu toplam gelirin yüzde 10'una tekabül ediyor. Bu rakam sadece masaüstü reklamları için geçerli. 

Reklamların engellenmesi kullanıcıya yapılan gösterim sayısının düşmesine neden oluyor. Bu bakımdan yayıncıların Google'a ödediği ücretler de düşüyor. Kullanıcıların daha fazla reklam engelleyici kullanması Google'a daha fazla darbe vuruyor. 

Google daha önce bahsettiğimiz gibi özel anlaşmalarla birkaç uygulamanın perdelemesinden kurtuluyor. Ancak sayısı çok fazla olan uygulamaların hepsine ulaşarak kendisini beyaz listeye aldırmak oldukça fazla bir meblağ tutacaktır. Google'ın buna nasıl bir karşı hamle yapacağı merak konusu. Aksi takdirde bu yıl kayıpları daha da artacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8855 kez okundu.
45 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim