Anlık Bildirim

Avustralya’dan Blockchain Araştırmalarına Dev Bütçe

Avustralya, Dijital Dönüşüm Bürosu’na, devlet hizmetlerinde kullanılabilecek Blockchain uygulamaları hakkında araştırma yapması için 521.000 dolar bütçe ayırdı.
Yetkililer, Dijital Dönüşüm Bürosu’nun, 2018-2018 bütçesinde kullanacağı payı hazırladılar. Önümüzdeki dört yıl boyunca bu fon kullanılacak. Hazırlanan bu fon dahilinde, Dijital Dönüşüm Bürosu, Avustralya'nın bütçesinden 521.000 dolar kullanabilecek. Devletin bu birimi özellikle Blockchain araştırmalarına yöneliyor.  
2015 yılında kurulan bu büro, devlet birimlerinin ”dijital değişimleri izleyebilmesini” sağlıyor ve aynı zamanda Avustralya’nın bilgi ve iletişim teknolojisi konusunda stratejilerini yönetiyor.
Avustralya’dan Blockchain Araştırmalarına Dev Bütçe
 
Avustralya, bundan önce de Blockchain teknolojileri için kaynaklarını kullanıyordu. 2017 yılında hükümet, Blockchain hakkında, ülkenin en büyük araştırma kurumu aracılığıyla, bir araştırma yapmış ve bu teknolojinin "muhtemel risklerinin ve olası kullanım alanlarının" yer aldığı bir rapor çıkarmıştı. Hemen ardından, “Dijital Ekonomi” girişimi için bir rapor daha yayınlamıştı.
Yine aynı yıl içerisinde Avustralya hükumeti, “Blockchain temelli kamu hizmetleri projesi” için 5.9 milyon dolar hibe sağlama planları olduğunu duyurmuştu.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim