Anlık Bildirim

Bankalardan 1.2 milyar dolar çalan örgüt yakalandı

2013 yılından beri dünyanın dört bir yanındaki finans kurumlarında 1.24 milyar dolar çalan örgüt, İspanya'da yakalandı. Örgütün çaldığı paralar ile Bitcoin aldığı düşünülüyor.

Bankalardan 1.2 milyar dolar çalan örgüt yakalandı Tam Boyutta Gör
 

Avrupa Polis Ofisi(Europol) ve İspanyol Ulusal Polisi yaklaşık 5 yıldır dünyanın dört bir yanındaki finans kurumlarına kötü amaçlı yazılımlarla sızıp toplamda 1.24 milyar dolar çalan örgütün yakalandığını duyurdu. Romanya, Beyaz Rusya ve Tayvan'daki güvenlik güçlerinin yanı sıra FBI'ın da yardımıyla örgüt lideri olan Ukraynalı ''Denis K.'' ve örgüt üyesi olduğu düşünülen üç kişi İspanya'da yakalandı. 40 ülkede 100'ün üzerinde bankaya sızarak her biri en az 10 milyon dolarlık soygunlar gerçekleştiren örgütün yasa dışı parayı aklamak için Bitcoin satın aldığı düşünülüyor.


Rusya'daki bütün bankalara saldırdılar 

İlk olarak 2013'te kötü amaçlı yazılımlarla banka çalışanlarının bilgisayarlarına sızan örgüt; müşterilere sahte mailler göndermek, banka sistemlerini ele geçirmek ve ATM'leri kontrol eden sunuculara erişmek gibi çeşitli faaliyetlerle hem müşterilerin paralarını hem de bankanın elinde tuttuğu paraları çalmayı başarmıştı. Dört yıldır Europol tarafından izleri sürülen örgüt üyelerinin Rusya'daki bütün bankalara saldırdığı ve bu bankaların yaklaşık 50'sini zarara uğrattığı biliniyor.


Yasa dışı parayla Bitcoin satın alan örgütün İspanya'da Bitcoin ile çok sayıda daire ve otomobil satın aldığı belirtiliyor. Europol Avrupa Siber Suç Merkezi Başkanı Steven Wilson'a göre ise çaldıkları paraları kripto paraya çevirerek anonimliği üst seviyeye taşıyan örgütün yakalanması oldukça anlamlı. Wilson'a göre bu bu olay, siber suçluların uluslararası anonimliğin arkasına saklanamayacaklarını gösteriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim