Anlık Bildirim

Nvidia G-Sync testlerini 28 monitör modeli geçebildi

G-Sync Compatible sertifikasını alabilmek için zorlu testlere giren 536 monitörden sadece 28 tanesi başarılı olabildi. Testlerde başarı oranı yüzde 5 civarında gerçekleşti.

Nvidia’nın G-Sync teknolojisini diğer monitörlere de yaymak için hayata geçirdiği G-Sync Compatible programının ilk aşaması tamamlandı. Testlere giren monitörlerin büyük kısmı sınıfta kaldı.

Zorlu testler

Yılın başlarında G-Sync uyumu için monitörleri testlere almaya başlayan Nvidia bugüne kadar Adaptive Sync destekli toplamda 536 monitörü elden geçirmiş. Bu sayının 33 tanesi henüz testlere bile giremeden elenmiş.

503 monitörden 273 tanesi GeForce ekran kartlarının potansiyeli tam kullanmayı sağlayan VRR aralığının dışında kalmış. 202 tanesi ise gerekli olan görüntü kalitesini sağlayamadığı için elenmiş. Firma monitörlerin yaklaşık yüzde 55’inin 75Hz tazeleme hızının altında kaldığını ifade ediyor.

Testler sonunda sadece 28 monitör başarılı olmuş. Yani yüzde 5 civarında bir başarı var. Nvidia ilk etapta 400 monitörü teste almış ve 12 tanesine G-Sync Compatible sertifikası verilmişti. Son 130 monitörde oran biraz daha yükselmiş gibi görünüyor.

G-Sync Compatible sertifikası ile monitörler G-Sync modu varsayılan olarak açık geliyor. Bununla birlikte sertifika dışı olup da ayarlardan G-Sync açılabileceği daha önce dile getirilmişti ancak kalite konusunda garanti verilemiyor. Monitörlerin tam listesi bu adreste.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7548 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, g-sync compatible ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim