Anlık Bildirim

Sapphire Radeon VII ekran kartı satışa çıkıyor

AMD Radeon VII ekran kartı hakkındaki kısıtlı üretim tartışmaları devam ederken Sapphire markası ilk AIB ürünü duyurdu. Sapphire Radeon VII orijinal ile benzer tasarıma sahip.

AMD’nin oyunculara yönelik 7nm sürecinde geliştirdiği Radeon VII ekran kartının tanıtımı sonrasında büyük bir tartışma da başlamıştı. AMD’nin kısıtlı üretim yaptığı ve özelleştirilmiş versiyonların olmayacağı gündeme bomba gibi düşerken firma ise bunu reddetmişti.

Sapphire Radeon VII özellikleri

Bugün bunu destekler nitelikte bir gelişme yaşandı ve Sapphire markası Radeon VII ekran kartı ortaya çıktı. Ekran kartı orijinal versiyonun tasarımına yakın bir çizgi izlerken yine 3 fanlı bir sistem ile geliyor. Sapphire Radeon VII ekran kartının herhangi bir özelleştirilmiş versiyonunun olmayacağı ifade ediliyor.

Ekran kartının Turbo hızı 1750MHz olarak açıklanmış ve bu da daha önce dile getirilen 1800MHz seviyesinden küçük bir miktar düşük. AMD’nin kendi sitesinde satacağı kartlar için 1800MHz seviyesini ayırmış olabileceği tahmin ediliyor.

Ekran kartında 16GB HBM 2 bellek 1000MHz frekansında çalışıyor ve 1TB/s bant genişliğine ulaşıyor. Henüz ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmese de fiyatının 699$ olacağı tahminleri yapılıyor.

Tartışmaların ardından gelişmeler merakla bekleniyordu. Gerçekten kısıtlı bir üretim var mı yoksa yaygın olarak kullanıma sunulacak mı sorusu oyuncuların kafasını kurcalıyor. Yakın zamanda daha fazla markanın kendisini göstermesi oyuncuları rahatlatacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9578 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sapphire, radeon vii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim