Anlık Bildirim

Türkiye dahil 230 ülkenin 1 GB mobil internet için ne kadar ödediği açıklandı!

Cable.co.uk tarafından yapılan bir araştırma ile ülkelerin 1 GB mobil internet için ne kadar ödediği ortaya çıktı. Türkiye ortalaması 2.25 dolar. Detaylar haberimizde.
Ülkeler 1 GB mobil veri için ne kadar ödüyor? Tam Boyutta Gör
Cable.co.uk, 230 farklı ülkeden aldığı 6313 mobil veri paketini inceleyerek, ülkelerin 1 GB veri için ne kadar ücret ödediğini araştırmış. Bu araştırmaya göre Hindistan, 1 GB veri için ortalama 0.26 dolar ödeyerek, en ucuz internet paketinin satıldığı ülke konumunda. Hindistan’ı sırasıyla Kırgızistan ve Kazakistan takip ediyor. Mobil internetin en pahalı olduğu ülke ise 1 GB için 75.20 dolar ödenen Zimbabve oldu.

Türkiye’de durum nasıl?

Türkiye’de 1 GB internet paketi için en düşük 0.58 dolar, en yüksek 15.82 dolar ödendiği gözlemleniyor. Ortalamada ise 1 GB internet paketinin bizlere maliyeti 2.25 dolar olarak hesaplanmış. Sonuçlar Türkiye’yi en ucuz internet paketi kullanan 47. ülke konumuna getiriyor. Bu verilere 21/11/2018 tarihinde ülkemizden alınan 56 farklı paket örneği ile ulaşıldığını da belirtelim.

Ülkeler 1 GB mobil veri için ne kadar ödüyor?
Cable.co.uk araştırmacılarından Dan Howdle rapor hakkında şu yorumda bulunuyor:

“Mobil verinin ucuz olduğu ülkeler kabaca iki kategoriye ayrılıyor. Bazıları mükemmel mobil ve sabit geniş bant altyapıya sahip. Bu nedenle operatörler GB başına daha düşük fiyat ile paketler sunabiliyor. Daha kötü altyapıya sahip olan diğer ülkelerde ise ekonomik nedenlerle insanların alabileceği fiyatların sunulması gerekiyor.”

Raporun dikkat çekici noktalarından biri de en ucuz internete sahip 20 ülkeden 10 tanesinin Asya’da bulunması. 1 GB başına ödenen ücretin global ortalaması ise 8.53 dolar olarak hesaplandı. İnteraktif haritanın da bulunduğu raporu bu bağlantı üzerinden inceleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26640 kez okundu.
44 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, operatör ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim