Anlık Bildirim

Yeni bir Android zararlı yazılımı ortaya çıktı

Mobil dünyada hem iOS hem de Android işletim sistemini tehdit eden pek çok zararlı yazılım haberi gündeme geliyor. Son gündeme gelen zararlı yazılım ise çalışma şekliyle dikkat çekiyor. 

Palo Alto Networks güvenlik şirketinin tespit ettiği zararlı yazılıma Gunpoder adı verilmiş. Zararlı yazılım kendisini bir Nintendo emülatörü olarak gösteriyor ve bu şekilde kullanıcıyı aldatıyor. Güvenlik yazılımlarından kaçınmak için Palo Alto Networks tarafından geliştirilen Airpush reklam ağını kullanan yazılımın tespiti de bu ağ sayesinde gerçekleşmiş. 

Gunpoder bir kez telefona kurulduktan sonra kullanıcılardan 20 cent ile 49 cent arasında bir lisans bedeli talep ediyor. Kullanıcı bunu ödedikten sonra yazılım çalışmaya başlıyor. Tarayıcı sık kullanılanlarını ve geçmişi çalıyor, SMS ile rehberdeki diğer kişilere yayılıyor ve aldatıcı reklamlar gösteriyor. Ancak rehberdeki bir kişi Çin'de yaşıyorsa ilginç bir şekilde yazılım ona SMS göndermiyor. 

Gunpoder yazılımının daha çok Tayland, Hindistan, Endonezya, Güney Afrika, Rusya, Fransa, Meksika, Brezilya, Arabistan, İtalya, ABD ve İspanya'daki kullanıcılar hedef aldığı bildirildi. Şimdilik bu yazılımdan nasıl korunulacağı açıklanmadı ancak güvenilmeyen Nintendo emülatörlerinin kurulmaması isteniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim