Anlık Bildirim

ABD Kongresi’nden Microsoft’un Copilot yapay zekasına yasak

ABD Meclisi, yapay zekanın kullanımına ilişkin yeni bir karar aldı. Aktarılanlara göre Microsoft’un yapay zekası Copilot’un artık ABD Kongre’sinde kullanımı yasaklanmış durumda.
ABD Kongresi Copilot yasak Tam Boyutta Gör
ABD Meclisi’nin Kongre çalışanlarının Microsoft’a ait olan yapay zeka tabanlı sohbet robotu Copilot'u kullanmasına katı bir yasak getirdiği bildiriliyor. Temsilciler Meclisi'nin Baş İdari Görevlisi Catherine Szpindor’un Kongre ofislerine yapay zekalı sohbet robotu Copilot’un artık resmi olarak yasaklandığını bildiren bir not gönderdiği belirtiliyor. Alınan bu kararın veri güvenliği ile alakalı olduğu bildiriliyor.

ABD Kongresi özelinde Copilot’a yasak

Görünüşe göre ABD Siber Güvenlik Ofisi’nin talepleri doğrultusunda Microsoft’un yapay zeka aracı Copilot’u yasaklama kararının arkasında ABD Meclisi’ne ait verilerin onaylı olmayan bulut hizmetlerine sızdırılması tehdidi bulunuyor. Kongre üyelerinin Copilot'u kendi telefonlarında ve dizüstü bilgisayarlarında kullanmalarını engelleyen bir şey olmasa da, artık Kongre'nin sahip olduğu veya personeline verdiği tüm Windows cihazlarında Copilot engellenecek.

Bir Microsoft sözcüsü konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak kamu kullanıcılarının daha yüksek güvenlik gereksinimlerine ihtiyaç duyduğunun farkında olduklarını söyledi: “Bu nedenle, Copilot gibi federal hükümetin güvenlik ve uyumluluk gereksinimlerini karşılayan Microsoft yapay zeka araçlarının yol haritasını bu yıl içinde sunmayı planlıyoruz.

Hatırlanacağı üzere Microsoft, geçtiğimiz yıl Azure OpenAI hizmeti ve Microsoft 365'in Copilot asistanının yeni bir sürümü de dahil olmak üzere, kamu kullanımına yönelik araç ve hizmetlerden oluşan bir yol haritası duyurmuştu. Şirket, tüm bu araç ve hizmetlerin hassas verilerin işlenmesi için daha uygun ve daha güvenli bir ortam sağlayacağını söylüyor. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl OpenAI’ın ChatGPT aracının kullanımı da yine Kongre genelinde yasaklanmıştı. Tıpkı Copilot’un ticari sürümü gibi ücretsiz ChatGPT yasaklanırken ilerleyen dönemlerde ChatGPT Plus’ın kullanımına onay verilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim