Anlık Bildirim

General Mobile E-Tab 5 yeni yazılım güncellemesinden sonra açılmaz hale geliyor [GÜNCELLENDİ]

General Mobile'ın Fatih Projesi kapsamında dağıtılan ve teknoloji mağazalarından satın alınan tableti E-TAB 5, yeni yayınlanan yazılım güncellemesi sebebiyle kullanılamaz hale geliyor.
GÜNCELLEME: General Mobile'dan tarafımıza yapılan açıklamaya göre Fatih Projesi kapsamında kullanılan tabletlerin yazılım güncellemesi işinin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki yazılım ekiplerince yapıldığı, sorunun da bu ekiplerce gönderilen yazılım güncellemesinden kaynaklandığı belirtildi. Halen sorunlu tableti olanların Milli Eğitim Müdürlüklerine ulaşarak destek alabilecekleri belirtiliyor.
Ülkemizde Fatih Projesiyle birlikte eğitimde tablet kullanımına başlandı. Yerli üreticilerden General Mobile'ın da dahil olduğu projede öğrencilere üreticinin E-TAB 5 modeli dağıtıldı. Proje kapsamında dağıtılan tabletlerin yetenekleri sadece eğitim amaçlı kullanıma uygun olarak sınırlanırken, tabletin daha özgür kullanım sunan bir versiyonu teknoloji mağazalarında da satılıyor.

E-TAB 5'i bu kez gündeme taşıyan ise son yayınlanan yazılım güncellemesi. Kullanıcılar dün akşamdan itibaren yayınlanan yeni yazılımı kurduktan sonra tabletin kullanılamaz hale geldiğini bildiriyorlar. Geri dönüşlere göre MEB'in dağıttığı modeller güncellemeyi kullanıcı onayına sormadan indiriyor ve kuruluma geçiyor. Teknoloji mağazalarından alınan modelde güncelleme seçeneği yine kullanıcılara bırakılmış. Kullanıcılar tabletin kurulum aşamasının ardından yeniden başlatıldığını ve bu süreçte döngüye girerek yeniden başlatma işleminin sürekli tekrarlandığını bildirdi. 
Bazı kullanıcılar tabletin açılmadan önceki menüsüne erişerek bilgileri sıfırlamayı ve fabrika ayarlarına dönmeyi denemiş ancak başarılı olan çıkmamış. General Mobile'a ulaşan bazı kullanıcılar durumu bildirdikten sonra üreticiden yeni bir güncelleme ile durumun çözüleceği yanıtını almışlar ancak açılmayan tabletlere yeni yazılımın nasıl yükleneceği merak konusu.
Ürünün öğrencilere dağıtılmış olması da sorunun boyutunu büyütüyor. Proje kapsamında dağıtılan tabletlerin ne kadarına yeni güncellemenin yüklediği ve aynı şekilde problem yaşandığı henüz bilinmiyor. Muhtemelen yazılım güncellenmesi geri çekilmezse bu sayı önümüzdeki günlerde ciddi rakamlara ulaşacak ve binlerce cihaz için teknik servis yolu görünecek. Konudaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36700 kez okundu.
28 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fatih projesi, general mobile ve
2 etiket daha e tab 5 Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim