Anlık Bildirim

AB, Android işletim sisteminin haksız rekabete konu olup olmadığını araştıracak

AB, Android işletim sisteminin haksız rekabete konu olup olmadığını araştıracak

Google, Microsoft, Apple gibi yazılım ve donanım devlerinin sık sık Avrupa Birliği'nde anti tekel ve haksız rekabet incelemelerine konu olduğunu duyuyoruz. Son olarak Google'ın Android işletim sistemi de detaylı bir komisyon incelemesine maruz kalacak.

AB yaklaşık bir yıldır Google hakkında bir soruşturma yürütüyor. Ancak Oracle, Nokia ve Microsoft gibi 17 firmanın Nisan ayında bu konuda şikayette bulunması Avrupa Komisyonu üzerindeki baskıyı artırdı ve Android işletim sistemi için detaylı bir inceleme kararı alındı.

İncelemenin konusu ise Google'ın ortaklarıyla imzaladığı lisans anlaşmaları ve iş ortaklarına belirli şartları zorlayıp zorlamadığı olacak. Komisyon Google'ın iş ortaklarına 23 sayfalık bir soru listesi gönderdi. 

Şikayetlerin odağında Google'ın maliyetin altında lisans fiyatlandırması yaptığı, iş ortaklarının diğer işletim sistemlerine ait akıllı telefon planlarını geciktirmelerini istemesi ve kendi uygulamalarının cihazlarda ön yüklü olması için özel anlaşmalar yaptığı iddiaları bulunuyor. 

Google ise Android işletim sisteminin açık kaynak bir platform olduğunu ve ortakların sistemi nasıl ve ne şekilde kullanacağına kendisinin karar verdiğini açıkladı. 

Bilindiği gibi Google, Android işletim sisteminden lisans ücreti almazken ekosistemdeki reklam ve arama etkinliklerinden gelir elde ediyor. Bu nedenle platformun çok hızlı büyümesi Google'ın elini güçlendiriyor. 

Komisyonun inceleme süreci biraz uzun süreceği için şimdilik ne tür bir sonuç çıkacağı hakkında yorum yapmak zor görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1124 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim