Anlık Bildirim

Analiz : Geçen yıl zararlı yazılımlar yüzde 97 oranında Android platformunu hedef aldı

Analiz : Geçen yıl zararlı yazılımlar yüzde 97 oranında Android platformunu hedef aldı

Android işletim sisteminin devasa bir ekosisteme sahip olması, kötü niyetli hacker'ların da tüm güçlerini buraya yönlendirmesine neden oluyor. 

F-Secure tarafından yapılan bir analize göre 2012 yılında zararlı yazılımların yüzde 79'u Android platformunu hedef alırken, geçen yıl bu rakam yüzde 97'ye çıkmış. Sayı olarak ise saldırı sayısının 2012 yılında 238'den 804'e yükseldiği görülmüş. Symbian yüzde 3 iken, iPhone ise yüzde 1'in altında.

2000-2013 yılları değerlendirildiğinde Android platformunu hedef alan zararlı yazılım sayısı 1238 iken Symbian'ı hedef alan yazılım sayısı ise 605 olmuş. 

Google Play'in sıkı tedbirleri sayesinde saldırıların sadece yüzde 0.1'i buradan kaynaklanmış. Ancak üçüncü taraf uygulama mağazalarının denetimsizliği nedeniyle saldırılarda patlama yaşanıyor. Neredeyse 3 uygulamadan birisinde zararlı yazılm tespit edilmiş. 

Dünyada Android işletim sistemine en çok saldırının olduğu ülke yüzde 42 ile Suudi Arabistan. Daha sonra yüzde 33 ile Hindistan, yüzde 5 ile ABD ve Finlandiya geliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim