Anlık Bildirim

Android 6.0 Marshmallow'da uygulama verileri nasıl silinir

Android 6.0 Marshmallow yüklü mobil cihazlarda temizlik yapmak oldukça kolay. Sadece birkaç adım ile ciddi yer tasarrufu yapabilir, az da olsa hızlanma elde edebilirsiniz.
Google'ın yeni mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu konumuzda bu yeni sürümün yüklü olduğu cihazlarda uygulama verilerinin nasıl silindiğini gösteriyoruz.
Akıllı telefonunuza yüklediğiniz uygulamalar, bazı verileri cihazlarınız içerisinde saklayarak bir sonraki kullanım için ciddi hız kazancı getirebiliyor. Ancak Google Haritalar ya da Chrome gibi uygulamalar bu konuda elini bol tutarak cihazlar içerisinde gereğinden fazla veri depolayabiliyor ve bu da bir süre sonra hem genel hızı azaltıyor hem de depolama sorunları çıkartabiliyor. Bu verileri Android 6.0 Marshmallow telefonlarda temizlemek ise oldukça kolay şekilde gerçekleşiyor.
Temizilik işlemi için ilk olarak "ayarlar" menüsüne girilmesi ve buradan temizlik yapılmak istenen uygulamanın seçeilmesi gerekiyor. Bulunan uygulama üzerine basıldığı zaman çıkan ekrandan "depolama" bölümüne basılıyor ve daha sonra hem uygulamanın kayıt bilgileri ya da özel kayıtlı seçenekleri silinebiliyor hem de uygulamanın cihazınızda yaptığı önbellek kayıtları ortadan kaldırılabiliyor.
Temizlik işlemini bu şekilde manuel olarak yapabilir ya da sistemin birçok dosyasına erişim sunan ve bazen önemli dosyaları da ortadan kaldırabilen otomatik uygulamaları kullanabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim