Anlık Bildirim

BlackBerry 10 uygulamalarının yüzde 40'ı Android kaynaklı

BlackBerry 10 uygulamalarının yüzde 40'ı Android kaynaklı

BlackBerry firmasının geçen hafta resmi lansmanını yaptığı BlackBerry 10 işletim sistemi, uygulama mağazasında 70 000'den fazla uygulama ile yola başladı ve bu rakamın artması, işletim sisteminin benimsenmesi açısından önemli. Ancak araştırmalar toplam uygulama sayısının yüzde 40'ının Android kaynaklı uygulamalardan oluştuğunu gösteriyor. Bu da yaklaşık 28 000 uygulama anlamına geliyor.

Firmanın aynı adlı işletim sistemini taşıyan PlayBook tabletinde, Android Player adı verilen bir emülatör ile Android uygulamalarının çalışabildiğini görmüştük. Firma mağazacılık konusunda başarılı olan rakibine kendi platformunda yer vererek hem büyük bir cesaret örneği göstermiş, hem de eksik olan uygulamaları bu yolla tamamlama yoluna gitmişti. Bu sistem BlackBerry 10 işletim sisteminde de yerini aldı.

Android uygulamaları doğrudan sisteme indirilerek çalıştırılamıyor. Geliştiriciler BlackBerry 10 yazılım geliştirme aracını kullanarak Android kodlarını BlackBerry uyumlu bir formata dönüştürüyor ve standart menü tuşları, sistemin parmak hareketleriyle ulaşılan menü butonlarına uyumlu hale geliyor. Böylece Android cihazında menü ve geri tuşlarını kullanırken, aynı APK dosyasını kaydırma hareketleriyle kullanabiliyoruz. 

Bununla birlikte eski sürümler sisteme port edilmişse, dialog kutuları sistemde pek hoş gözükmüyor. Bu bakımdan BlackBerry, Android uygulamalarını yaygın kullanım için değil sadece boşluk doldurmak için kullanmayı planlıyor.

Firma geliştiricilere yönelik birkaç tane Android uygulama aktarımı etkinliği düzenlemişti ve ilerleyen zamanlarda sayının giderek artması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1014 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, blackberry 10
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim