Anlık Bildirim

Candy Crush oynarken parmağını sakatladı

Zaman zaman monitör başında saatlerce oyun oynadıktan sonra ölen veya çocuğunu aç bırakıp ölmesine sebep olan insanların hikayesini dinliyoruz. Bir hikaye de mobil platformlardan geldi. 

Sağlık makaleleri platformu JAMA'da yayımlanan habere göre ABD Virginia'da 29 yaşında bir yetişkinin sürekli Candy Crush Saga oynaması nedeniyle sol baş parmağında tendon yırtılması oluştu ve cerrahi müdahale gereksinimi ortaya çıktı.

Kullanıcı iki ay boyunca her gün sol baş parmağı ile telefonunda oyun oynarken, diğer ihtiyaçlarını sağ eli ile karşıladı. Ordudan ayrıldığı belirtilen şahıs bağımlı değildi ve sadece boş zamanlarını geçirmek için bu oyunu oynuyordu. 

Ancak uzmanlar oyun bağımlılığı nedeniyle kişinin ağrıyı hissetmediğini, bu yüzden rahatsızlığın ilerlediğini ve ameliyat gerektirecek hale geldiğini ifade ediyor. Bu da bazı video oyunlarının dijital bir ağrı kesici olabileceği tezini güçlendiriyor. 

Elbette video oyunları zararlıdır şeklinde bir genelleme yapılamaz ancak herşeyin fazlasının zarar olduğu bir gerçek. Mobil platformlarda özellikle bağımlılık ögesi önemli bir kazanç haline gelmiş durumda. Ücretsiz olan bu oyunlar oyuncunun zorlandığı anlarda paralı güçlendirmeler sunarak işi kolaylaştırıyor ve bu da oyuncuları avlayan en önemli unsur oluyor.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim