Bu rakam Android geliştiricileri için güzel bir gelişme olsa da ücretli uygulamalar ve uygulama içi satışlar ile elde edilen toplam gelirde Google Play Store aynı etkiyi yakalayabilmiş değil. 2013’te Google Play Store’da geliştiricilerin uygulamalarından elde ettiği gelir, AppStore’un yarısı olarak gerçekleşmişti. 2015 sonu itibariyle ise Google Play Store, AppStore’un iki yıl önceki rakamlarına ulaşmayı başardı ancak AppStore’daki büyüme iki kata yaklaşınca fark daha da açılmış oldu.
Aslında bu durum AppStore adına bir hayli ilginç. Uygulama indirilme sayılarında değişiklik olmamasına karşın gelirlerin 2 katlık bir büyüme göstermesi, AppStore’daki kitlenin durumunu özetliyor bir anlamda.
Google Play Store Türkiye’de Sıçrama Yaptı
2015 Müzik ve Çöpçatanlık Uygulamalarının Yılı Oldu
Spotfify, Deezer gibi online müzik platformlarının popülaritesi Apple’ı da bu alana çekti. 2015, çevirim içi müzik uygulamalarının gelirlerini katladığı bir yıl oldu adeta. 2014’e kıyasla 2.2 katlık bir büyümeden bahseden App Annie verileri, özellikle Amerika kıtasındaki etkinliği ile Spotify’ı en popüler isim olarak gösteriyor. Çin’deki etkinliği sayesinde ise QQ Music ikinci sırada. Fransız Deezer da üçüncü sırada yer alıyor.
Çöpçatanlık uygulamaları ise yılın kazanan bir diğer ismi. Tinder’ın başı çektiği uygulamalar, 2014 yılından bu yana ciddi bir büyüme gösterdi. Tinder Plus gibi ücretli hizmetlerden elde edilen gelir 3 kata yakın artarak, mobil uygulama kazançları pastasında dikkat çekici bir paya ulaştı.
Zuckerberg’in Mobil Uygulama Mağazalarındaki Gücü
Hem iOS hem de Android tarafındaki en popüler 5 uygulamadan 4’ünün Facebook’a ait olması ise işin bir başka ilginç boyutu. Sırasıyla WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook ve Instagram en tepeyi işgal eden isimler. Dördüncü sırada ise Clean Master geliyor.
Listedeki en popüler 5 oyun ise sırasıyla Subway Surfers, Candy Crush Saga, Clash of Clans, Candy Crush Soda Saga, Despicable Me şeklinde. Uygulama gelirleri bazında ise geliştiricisine en çok para kazandıran uygulamalar sırasıyla Spotify, LINE, Pandora Radio, HBO Now, Tinder şeklinde.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:



@mertcanureten Bu kadar cehalet fazla! Bir yazılımcı olarak açık kaynak kodlu bir yazılımın kodunun kullanılmasına "çalıntı" diyen birini görünce şaşırıyorum. İlerde şöyle haberler yaparlar: "HTML/CSS/JS yabancı dillerle yazılmış, demek ki yerli değil(!)" Puhahaha!
25 yıldır dedikleri herşey yalan çıktı bunların doğru olup olmadığı allah göstermesin savaş esnasında belli olur. yalan çıkarsa zaten geri dönüş olmaz. inşallah doğrudur. deprem yangın söndürme uçakları. karadeniz gazı, gabar petrolü, suriye meselesi, vs vs vs gibi
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
6771 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
app annie, google play store ve