Anlık Bildirim

MIUI 6 arayüzü duyuruldu

Çin'in yeni bir numarası Xiaomi'nin donanım tarafında olduğu kadar yazılım tarafında da başarılı olduğunu MIUI arayüzünün sıkı takipçileri çok iyi bilir. Xiaomi baştan ayağa yeniden tasarladığı MIUI arayüzünü resmen lanse etti.

Bu yıl Google'ın başlattığı sade arayüz ve düz ikon geleneği Xiaomi tarafından da benimsenmiş. Canlı renkler ve çizgi roman tarzındaki görsellik yerine düz ve renkli bir görünümü tercih eden Xiaomi yeni arayüzün görsel olarak şaşırtıcı ve sade olduğunu belirtiyor. 

Xiaomi yeni arayüzünde ana ekrana sürükleme hareketleri desteği eklemiş. Herhangi bir ekranda iken aşağı doğru sürükleyerek bildirim paneline, yukarı doğru sürükleyerek arama paneline ulaşabiliyorsunuz. 

Firma MiCloud bulut altyapısına bookmark senkronizasyon özelliği eklemiş ve diğer MIUI yüklü cihazlarınız varsa tarayıcınızdaki bookmark'larınızı senkronize edebiliyorsunuz. Arayüzün varsayılan tarayıcısında da sade tasarım ögelerini görmek mümkün.

MiCloud altyapısı MIUI 6 kullanıcılarına 10GB depolama alanını ücretsiz sunuyor ve buradaki arama kayıtları, rehber, mesaj, resim, video gibi içeriklerinizi diğer Mi cihazlarınızla senkronize edebiliyorsunuz. MiCloud verileri şifreleyerek saklıyor ve çift aşamalı bir şifre sistemi uyguluyor. 
MIUI 6 arayüzü duyuruldu
 

Performans ve batarya tüketimi konusunda da firma bazı adımlar atmış. Smart CGroup, Bitmap Cache, TrimHeaps ve ZRAM gibi optimizasyonlarla hem Linux Kernel'i hem de RAM optimize ediliyor ve daha akıcı bir performans elde ediliyor. Arayüzde ekstra olarak bir güç tasarruf modu da mevcut. 

Kamera, galeri, numara çevirici ve rehber yazılımları yine sade tasarımdan nasibini almış. Numara çevirici de artık almak istemediğiniz çağrılar için işaretleme yapabilme ve engelleme opsiyonları daha detaylı hale getirilmiş. Emil uygulaması ise aynı konuya sahip epostaları bir klasöre topluyor ve eklenti listesi sayesinde eklentilere buradan ulaşarak kaydedebiliyorsunuz. 

Xiaomi güvenlik konusunda daha hassas bir yöntem izliyor. Arayüz kendi içerisinde yetkisiz uygulamaların verilerinize erişmesini önlemek için bir izin sistemi geliştirmiş ve Virus Scan virüs tarayıcısı ile Clean Master bellek temizleme aracı da arayüze dahil edilmiş. Ayrıca hücresel veri kullanımınız da sürekli ölçülüyor. MIUI 6 arayüzü önümüzdeki günlerde Mi2, Mi2S, Mi3, MiPad modellerine sunulmaya başlayacak.  
MIUI 6 arayüzü duyuruldu




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1338 kez okundu.
30 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim