Anlık Bildirim

Opera ve Microsoft işbirliği yapıyor

Opera ve Microsoft işbirliği yapıyor

Genelde Nokia'nın alt seviyeye hitap eden Asha gibi cep telefonlarında Nokia Xpress adlı tarayıcı varsayılan olarak gelmekteydi. Verileri sıkıştırarak trafiği azaltan bu tarayıcı internetin pahalı olduğu ülkelerde de revaçtaydı. Ancak Microsoft kendi döneminde buna bir son veriyor. 

Firma ile Opera arasında yapılan işbirliği kapsamında Nokia'nın S30, S40 ve Asha serisi cep telefonlarında Opera Mini varsayılan internet tarayıcısı olarak kullanılacak. Hali hazırdaki cihazlarda Xpress yerine Opera Mini yayımlanacak bir güncelleme ile gelecekken, yeni cihazlar ise Opera Mini önyüklü olarak satılacak. 

Opera Mini özel optimizasyonlar sayesinde verileri yüzde 90'a kadar sıkıştırabiliyor. Bu bakımdan en iyiler arasında gösteriliyor. Ayrıca kendi proxy sunucuları olduğu için ek bir VPN kullanımına da gerek bırakmıyor. 

Nokia'nın Java tabanlı cep telefonlarıı yüzmilyonlarca kullanıcıya ulaştığı için bu işbirliği Opera Mini tarayıcısına hem kullanıcı kazandırma hem de reklam gelirlerini artırma konusunda büyük bir katkı sağlayacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim