Anlık Bildirim

Skifta uygulaması ile Android cihazınızdan medya yayını almak ve göndermek mümkün


Cihazlar arasında kablosuz olarak medya içeriği aktarımına imkan veren DLNA teknolojisi Samsung ve LG gibi pek çok büyük üretici tarafından kullanılıyor. Akıllı telefon, Blu-ray oynatıcı, tablet, televizyon vb. tüm içerik oynatan cihazlarda DLNA teknolojisini kullanmak mümkün.

Qualcomm firmasının ağ ve bağlantı altyapısı üzerine yoğunlaşan yan kuruluşu Qualcomm Atheros bir süredir beta testleri devam eden Android için Skifta uygulamasını yayınladığını duyurdu. 

Skifta temelde DLNA uyumlu bir aktarım uygulaması. Şubat ayında beta sürümüne başladığında akıllı telefonunuzdaki medya içeriğini WiFi üzerinden DLNA uyumlu diğer aygıtlara gönderebilen Skifta final sürümünde yeni bir özellik daha kazandı.

Artık 3G üzerinden DLNA uyumlu diğer aygıtlardan gönderilen medya içeriklerini Android cihazınıza alabilmeniz mümkün olacak. 

Firma Linux, OS X ve Windows cihazları için de bir medya sunucu eklentisi piyasaya sürüyor. Böylece evinizdeki bilgisayardan medya içeriklerini nerede olursanız olun Skifta yüklü Android akıllı telefon veya tabletinize gönderebileceksiniz. Sadece içeriği seçmeniz ve DLNA uyumlu cihazlarınızın listesinden seçim yapmanız yeterli.

Skifta ayrıca Kanallar adlı sosyal ağ kütüphanesi de sunuyor. Farklı uygulamalara gerek kalmadan Facebook Photos, Picasa, Flickr, Photobucket, Soma.fm, Napster, ShoutCast, Revision 3, TED Talks gibi popüler bulut platformlarına erişim Kanallar sayesinde çok kolaylaşıyor.

Skifta Android uygulaması sürüm 1.0 olarak Andorid Market’te yerini aldı. Skifta masaüstü uygulaması ise aynı adlı siteden indirilebilir durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim