Anlık Bildirim

Tizen 1.0 Larkspur için SDK ve kaynak kodları yayınlandı


Intel ve Nokia ortaklığında geliştirilen ve açık kaynak gönüllülerinin büyük beğenisini kazanan MeeGo işletim sistemi geliştirmelerinin ani bir kararla rafa kaldırılması hayal kırıklığına neden olmuştu. Ardından projenin Tizen adıyla devam etmesi kararlaştırılmış ve Intel'in başı çektiği, Samsung, Panasonic gibi devlerden oluşan bir konsorsiyum projeye el atmıştı. 

Bir süredir devam eden çalışmalar sonunda Tizen 1.0 Larkspur sürümü resmi olarak duyuruldu. Sürüm henüz bir mobil cihazda karşımıza çıkacak noktada değil. Ancak 1.0 sürümüne ulaşması ticari olarak dağıtıma başlaması adına oldukça önemli. Konsorsiyum beta olmayan ilk sürümün kaynak kodlarını ve yazılım geliştirme aracını dağıtmaya başladı.

SDK ve kaynak kodlar ile geliştiricilerin tecrübelerini artırması hedefleniyor. Kaynak kodu stabiliteyi ve performansı artırmaya odaklanırken, SDK ise daha hızlı bir emülatör, lokasyon için POI ve güzergah arama desteği, şemalarda ve hata ayıklama araçlarında iyileştirmeler, W3C/HTML5 spesifikasyonu için ek özellikler, WiFi Direct desteği gibi yeniliklere odaklanmış.

Tizen forumlarının stabilitesini de artıran konsorsiyum, hata takipçisi, wiki sayfası, altyapının ölçeklenebilmesi gibi yenilikleri de forum kullanıcılarına sunmuş durumda.

Boot to Gecko işletim sisteminin ardından Tizen işletim sisteminin de son aşamaya gelmiş olması rekabetin artması açısından sevindirici. BtG sadece Brezilya'da piyasaya çıkacakken konsorsiyumun desteğini arkasına alan Tizen, daha geniş bir kullanım alanına sahip olacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3990 kez okundu.
14 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tizen, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim