Anlık Bildirim

Ücretsiz Android uygulamaları bir çok reklam sitesi ile iletişime geçiyor

Ücretsiz Android uygulamaları bir çok reklam sitesi ile iletişime geçiyor
 
Dünya üzerindeki Android cihaz sayısı bir milyarı aşmış durumda, Android cihazların resmi uygulama marketi Google Play üzerindeki erişilebilir uygulama sayısı 1.4 milyon seviyesinde. Bu bakımdan büyük bir kullanıcı kitlesine erişen Android için yayınlanan bir araştırma kullanıcıların bir miktar tedbirli olmalarını gerektirebilir.
Fransız bir araştırma şirketinin yaptığı araştırma ücretsiz Android uygulamalarında gösteren reklamların izini sürüyor. 2000 ücretsiz ve reklam gösteren uygulama araştırma için seçilirken, bu uygulamaların 2000 farklı domain üzerinde 250 000 siteye eriştiği gözlemlenmiş. Rakam sizi korkutabilir ancak bu sitelerin bir kısmı Google'ın altyapısını sağladığı reklam siteleri ile iletişime geçiyor. Özellikle en çok iletişime geçilen sitelere baktığımızda ilk 10 Google'ın reklam ağındaki sitelerden oluşuyor.
Zararsız ve yalnızca reklam ağlarına erişenler dışında tabi ki her uygulama iyi niyetli olmayabilir. Araştırma dahilinde incelenen uygulamaların %10'luk bir kısmının 500'den fazla siteyle iletişime geçmesi dikkat çekiyor. Ayrıca uygulamaların %30'unun kullanıcıları takip eden sitelerle iletişime geçtiği de görülüyor. Hatta bu uygulamalardan bazılarının kullanıcı hareketlerini takip ederken 800'den fazla site ile iletişime geçtiği belirtilmiş.
Ücretsiz Android uygulamaları bir çok reklam sitesi ile iletişime geçiyor
 
Kategorilerine göre sitelere diğer sitelerle iletişime geçen uygulamalar 
Kullanıcı takibi aslında çok yabancı olduğumuz bir konu değil. Kullanıcıların kişisel bilgilerini anonim şekilde tutarak ilgilendikleri içeriklerle ilgili reklamlar sunmak ya da özelleştirilmiş hizmet vermek için bir çok büyük teknoloji devi de bu yöntemi kullanıyor. Bu açıdan ücretsiz uygulamaların çok büyük bir kısmının büyük bir tehlike yaratmadığını söyleyebiliriz.

Bunun yanında araştırma sırasında Android 4.1 sürümünü kullanan akıllı telefonların kullanıldığını belirtmekte fayda var. Eski bir sürüm olan 4.1 üzerine bir çok güncelleme yayınlandı ve güvenlik konusunda da geliştirmeler yapıldı. Bu açıdan Android 5.0 sürümünü kullanan kullanıcılar için bu rakamlar veya risk değerleri farklılıklar gösterecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim