Anlık Bildirim

Yakın zamanda kullanıma sunulacak Audio Aware Android uygulamasıyla, kulaklık ile müzik dinlemek daha güvenli hale gelecek

Kulaklık ile aktif şehir hayatı içerisinde müzik dinlemek zaman zaman bazı problemlere yol açabiliyor. Özellikle kulak içi kulaklıklar ile şehir hayatından izole olan kişiler, çevrelerinde meydana gelen tehlikeli durumları fark edemiyorlar. Bu sorunu çözmek için yolan çıkan One Llama, Audio Aware isimli Android uygulamasıyla kulaklık ile müzik dinlemeyi daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor.
Android işletim sistemli cihazlar için hazırladığı ve çalışmak için herhangi bir ekstra donanıma ihtiyaç duymadığı belirtilen Audio Aware uygulaması, akıllı telefonların dahili mikrofonları ile ortamdaki sesleri dinleyecek ve olası tehlikeli durumlarda çalan müziği durdurarak kişileri uyarabilecek. Kamusal araçların sirenleri, otomobil lastik ya da korna sesleri gibi uyarıcıların ön yüklü olarak geleceği açıklanan uygulama, kullanıcıların kendi uyarıcı seslerini eklemesine de imkan verecek. Çalışması için internet bağlantısına gerek olmadı söylenen Audio Aware, "ses tabanlı yapay zeka" teknolojisini kullanarak tehlike önleme dışında, etrafta dikkat edilmesi gereken diğer seslere de müzik dinlerken dahi odaklanılmasına imkan tanıyacak.
Tam kesin bir tarih verilmese de 2014 Mart ayı içerisinde kullanıma sunulacağı belirtilen Audio Aware Android uygulaması için akıllarda tek bir soru işareti bulunuyor; o da kalabalık şehirler içerisinde uyarıcı seslerin devamlı olarak yer alması. Uygulamanın bu açıdan kişilere ciddi özelleştirmeler sunacağı ve geri bildirimler doğrultusunda şekilleneceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim