Anlık Bildirim

Kavisli ekranlar dış mekan yansıması ve batarya açısından avantajlı

Kavisli ekranlar dış mekan yansıması ve batarya açısından avantajlı


Samsung'un Galaxy Round ve LG'nin G Flex adlı modelleri ile birlikte kavisli ekran tanımlaması da hayatımıza girmiş oldu. Yaygın kullanımda olmadığı için ne tür avantajlar sunacağı tam olarak bilinmeyen kavisli ekranlar için işin uzmanları araştırmalar yapmaya başladı.

LG, G Flex modelinin duyurusunda kavisli yapı sayesinde video izlerken sinematik bir görüntü tecrübesi yaşanacağını açıklamıştı. Bunun haricinde iki önemli avantajı daha ortaya çıktı.

DisplayMate başkanı Raymond Soneria tarafından verilen bilgilere göre kavisli ekranın ilk avantajı dış mekanlarda ortaya çıkıyor. Kavisli ekran dış mekanlarda daha az yansıma yapıyor ve standart düz ekranlara göre okumayı daha kolay hale getiriyor.

Bunun dolaylı avantajı ise kullanıcının ekran parlaklığını düşürme imkanının olması ve böylece batarya süresine olumlu etki yapması olarak ortaya çıkıyor. 

Soneria, testlerinde o dönem duyurulmuş olan Galaxy Round modelini kullanmış. Bu bakımdan yapılan açıklamalar daha çok Galaxy Round modelini ilgilendiriyor. Soneria ayrıca Galaxy Round modelinin uluslararası piyasaya çıkışı konusundaki sorusuna da üretim kapasitesi arttığı zaman bunun mümkün olacağı cevabını almış. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1552 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim