Anlık Bildirim

Samsung gelecek yıl MediaTek'ten 8 çekirdekli işlemci tedariği yapabilir

Samsung gelecek yıl MediaTek'ten 8 çekirdekli işlemci tedariği yapabilir

Uzun yıllardır mobil cihazlarında Exynos adını verdiği işlemcilerini kullanan Samsung, büyük miktarda satışlar yaptığı için Intel, Broadcom ve Qualcomm'dan da yongaseti tedariği yapıyor. 

Exynos işlemcilerini genelde amiral gemi modellerinde kullanan Samsung, alt ve orta seviye modelleri için ise diğer firmaların tasarımlarından faydalanıyor. 

Sektöre yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Samsung gelecek yılın ikinci yarısından itibaren Tayvanlı MediaTek'in 4 ve 8 çekirdekli işlemcilerine modellerinde yer vermeye başlayacak. Böylece geniş bir tedarikçi listesine sahip olmuş olacak.

MediaTek işlemcilerinin hangi modellerde yer alacağı bilinmiyor ancak firmanın hedef alanı gereği alt ve orta seviye Samsung cihazlarında kullanılması muhtemel. Tedarik zamanı göz önüne alındığında MediaTek'in 64 bit destekli Cortex-A50 ve A53 çekirdeklerine geçiş yapmayı planladığı bir döneme denk geldiği görülüyor. Bu açıdan Samsung'a 64 bit destekli 4 ve 8 çekirdekli işlemciler de sağlayabilir.

Samsung 8 çekirdekli Exynos işlemcilerini amiral gemi modellerinde kullanıyor. Ancak uzakdoğulu tasarımcıların uygun maliyetli 8 çekirdekli işlemcileri ile orta seviye akıllı telefonlarda da 8 çekirdekli işlemciler görmek mümkün olacak. Samsung'un bu gelişmeyi göz önüne alarak orta seviye 8 çekirdekli işlemcilere sahip akıllı telefonlar piyasaya sürmek istediği yorumları da yapılıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1548 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, mediatek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim