Anlık Bildirim

CHP'li vekilden Bitcoin (BTC) açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Meclis'te düzenlenen komisyon toplantısında Bitcoin düzenlemesi hakkında açıklama yaptı.

CHP'li vekilden Bitcoin (BTC) açıklaması Tam Boyutta Gör

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığı üzerinde gerçekleşen komisyon toplantısında dijital dönüşüm, sosyal ağlar ve özellikle BTC konusu masaya yatırıldı. 

Komisyon üyelerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto paralar üzerinde bir düzenleme yapılmasının gerekliliğinden bahsetti. Adıgüzel, yasakçı bir bakış açısı yerine dünyadaki gelişmelerin takip edilip bunlara göre doğru kararların alınması gerektiğini ifade ederken şu sözlere yer verdi:

"Bir de Bitcoin meselesi var, zaten arkadaşlarımız da bahsetti, tekrar üzerinden geçmek gerekir mi bilmiyorum. Tabii, bizim baştan beri hep söylediğimiz bir tutumumuz var yani yasakçı bir bakış açısından çok dünyadaki standartları görüp doğru bir düzenleme yapılsın. Tabii ki vatandaşın haklarını koruyabilelim. İşte, bir Thodex krizi yaşadık hep birlikte gördüğümüz. Buna benzer bir kriz daha olmasın isteriz. Tabii, bunun finansal boyutu çok ayrı bir tarafı, işte, dijital tarafında olması belki biraz da bizleri de ilgilendiriyor ama yani baktığımızda Türkiye tarihinin en önemli ve büyük dolandırıcılık hikâyelerinden birini hep birlikte gördük. Bazı ülkeler bunu engelliyor, bazı ülkeler devam ettiriyor ama inanılmaz bir ilgi var bu platformlara da görüyoruz ki Türkiye’den. Türkiye’deki borsalar üzerinde kripto para yatırımı yapanların sayısının 5 milyonu bulduğu söyleniyor. Yani bununla birlikte kripto para platformlarının işlem hacimlerinin geçen yıla göre 10 kat artmış olduğu söyleniyor, oraya da inanılmaz bir ilgi var. Bunu da gündemimize almamız gerektiğini düşünüyorum."

Türkiye halihazırda son dönemlerde kripto paralar konusunda kendi bakış açısını oturtmaya başladı. Nisan ayında yayımlanan yönetmelikle birlikte, yönetimin çekinceleri ve muhtemel sorunlar açıklansa da henüz nasıl bir yol izleneceği kesin hatları ile belli değil. Ülkemizde 30 Nisan 2021’den beri kripto paralar ile ödeme işlemleri yasak durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9388 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Türkiye Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim