Anlık Bildirim

Qualcomm: Apple'ın 7 milyar dolar borcu var

ABD'li iki teknoloji devi arasındaki hukuki mücadele sürüyor. Qualcomm ile Apple arasındaki davada Qualcomm bu kez Apple'ın telif hakkı ödemelerini eksik yaptığını ileri sürdü.

Qualcomm: Apple'ın 7 milyar dolar borcu var Tam Boyutta Gör
 

Mobil işlemci pazarında pazar lideri olan Qualcomm, bir yılı aşkın süredir Apple ile hukuki mücadelesini sürdürüyor. Geçtiğimiz yılın başında ilk olarak Apple, Qualcomm'a dava açmış ve Qualcomm'un ürünlerini lisanslarken haksız koşullar dayattığını ileri sürmüştü. Apple bu dava ile Qualcomm'un 1 milyar dolar tazminat ödemesini talep ederken Qualcomm ise karşı dava açarak Apple'ın iPhone'larda, işlemcilerin tam potansiyelinden bilerek yararlanmadığını ileri sürmüştü.


''7 milyar dolar daha ödemesi gerekiyor'' 

İki şirket arasındaki dava süreci devam ederken cuma günü gerçekleşen duruşmada Qualcomm'un avukatı ilginç bir suçlamada daha bulundu. Avukat Evan Chesler; Apple'ın, Qualcomm'un iş sahasına müdahale ettiğini belirtirken şirketin, Qualcomm ürünleri için yeterli telif ücretini ödemediğini ileri sürdü. Chesler'e göre Apple'ın 7 milyar dolar daha telif ücreti ödemesi gerekiyor.


Apple ise Chesler'in iddiasının gerçek dışı olduğunu belirterek 7 milyar dolarlık telif ücretine itiraz etti.  iPhone modellerinde Qualcomm'un işlemcilerini kullanan Apple, Qualcomm'un bazı ürünler için kendilerini iki kez lisans ücreti ödemeye zorladığını belirtiyor. Qualcomm'a göre ise bu durumun yasal gerekçeleri var. Şirket ayrıca Apple'ın yıllarca bu uygulamaya karşı çıkmadığını şimdiyse Qualcomm'un işine müdahale etmek amacıyla bu konuları masaya yatırdığını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim