Anlık Bildirim

Java eklentileri için ölüm fermanı verildi

Bir dönem flash ile birlikte tarayıcıların en önemli yapı taşlarından olan Java eklentileri popülaritesini kaybetti. Oracle beklenenden de kısa sürede Java eklentilerini ortadan kaldırabilir.
Yalın internet deneyimi son 5 yılın en önemli konularından. Özellikle işin içine mobil cihazların dahil olması, bu noktadaki etkiyi daha güçlü bir hale getirdi. Flash ile birlikte bir dönem web tarayıcıların olmazsa olmazlarından olan Java eklentilerinin çalıştırılabilmesini sağlayan destek için Oracle yeni bir karar verdi.

Bir çok web tarayıcının Java eklentilerinin çalıştırılabilmesine olanak sağlayan destekten vazgeçtiğini açıklaması ve yenilenen tarayıcıların yalın bir web deneyimi adına bu konudan tamamen vazgeçmesi işin seyrini değiştirdi. Oracle da JDK 9 ile Java eklenti desteğini kaldıracak. Bunun neticesinde de Oracle JDK ve JRE içinden bu teknoloji silinmiş olacak. Son hamlede ise Java SE içinden eklenti desteği kalkacak.

Geliştiricileri yenilikçi bir teknoloji olarak ifade ettiği Java Web Start’a yönlendiren Oracle, tarayıcıdan tek tıklama ile çalışabilen ve bir eklentiye ihtiyaç duymayan uygulamalar hazırlanabilmesine imkan tanıyor. Oracle’ın Java Web Start örneklerinin bulunduğu sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. Her ne kadar Oracle bu odakta bir çaba içerisinde de olsa modern teknolojiler ve özellikle de javascript temelli "single page application"ların etkinliği Oracle'ın etkin olabileceği alanı ciddi anlamda daraltıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim