Anlık Bildirim

Gigabyte doğruladı: 6 çekirdekli Gulftown işlemci ailesi Core i9 serisi olarak geliyor

Gigabyte doğruladı: 6 çekirdekli Gulftown işlemci ailesi Core i9 serisi olarak geliyor

Intel güncel yol haritasına göre Gulftown kod adını taşıyan 6 çekirdekli yeni işlemci ailesini 2010 yılında duyurmayı planlıyor. En iyi ihtimalle ilk çeyreğin sonuna doğru lanse edilmesi beklenen 6 çekirdekli yeni işlemci ailesinin, Westmere (2. jenerasyon Nehalem) mimarisini temel alacağı ve 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanacağı bir sür önce Intel tarafından doğrulanmıştı. LGA1366 formunda olacağı ve X58 anakartlarla kullanılabileceği açıklanan yeni işlemci ailesinin ilk etapta yüksek performans segmenti için "Extreme Edition" serisi altında lanse edilmesi takip eden süreçte ise daha düşük maliyetli çözümlerin gelmesi bekleniyor.

Henüz mühendislik örneği aşamasındaki, 2.4GHz'de çalışan bir versiyonu yurt dışında bazı hız aşırtmacıların kullanıma sunulan 6 çekirdekli Gulftown işlemci ailesinin pazara hangi isimlendirme ile sunulacağı henüz resmi olarak açıklanmış olmasa da bu konuda somut bilgiler gelmeye devam ediyor. Bilindiği üzere CPU-Z uygulamasının güncel versiyonu Gulftown kod adlı 6 çekirdekli yeni işlemci ailesini Core i9 olarak tanımlanırken, önde gelen anakart üreticilerinden Gigabyte'ın yeni bir hız aşırtma yarışması için hazırladığı "kurallar" listesinde de Gulftown işlemci ailesinin isimlendirilmesiyle ilgili önemli bir ipucu bulunuyor.

Uzunca bir süredir Core i9 serisi altında satışa sunulacağı konuşulan Gulftown işlemci ailesi için Intel sessizliğini korurken, Gigabyte'ın Beat Me If You Dare isimli yeni hız aşırtma yarışması için yayınladığı kurallar listesinde yer alan Gulftown (Core i9) ibaresi ile 6 çekirdekli yeni işlemci ailesinin hangi seri altında geleceği sorusuna bir kez daha yanıt verilmiş oldu.

Gigabyte doğruladı: 6 çekirdekli Gulftown işlemci ailesi Core i9 serisi olarak geliyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim