Anlık Bildirim

HyperTransport Teknoloji Konsorsiyomunu Gerçekleştirdi

Yüksek teknoloji endüstrisi liderlerinden oluşan koalisyon, AMD'nin HyperTransport I/O Bağlantı özelliğinin adaptasyonu ve geliştirilmesi destekleyen, kar amacı olmayan işbirlikteliklerini anons ettiler.

Teknoloji liderleri AMD, API Networks Inc., Apple, Cisco Systems, NVDIA, PMC-Sierra, Sun Microsystems ve Transmeta "HyperTransport" teknolojisinin destekleyicileri olarak biraraya geldiler ve bu teknolojinin özelliklerinin geliştirilmesini yöneteceklerini açıkladılar. 180'den fazla bilgisayar ve iletişim şirketi şimdi AMD'nin HyperTransport teknolojisine kenetlendi.

HyperTransport teknolojisi, yüksek performanslı çiplere sahip bilgisayar cihazlarının, network ve iletişim cihazlarının birbirleri ile iletişiminde, şimdi kullanılan teknolojilere göre, 48 katı kadar fazla hız sağlayan yenilikçi bir çözümdür.

"Konsorsiyumun amacı HyperTransport teknolojisinin endüstri adaptasyonu geliştirmek ve bu teknolojiyi pazara sürmektir."diyen HyperTransport Teknoloji Konsorsiyomu'nun yeni seçilen Başkanı Gabriele Sartori, "HyperTransport teknolojisi, önemli endüstri oyuncuları tarafından uygun bulunmuş yeni ve popüler bir çipten çipe iletişim (chip-to-chip communication) teknolojisidir. Bu teknoloji şu an kullanılan teknolojilerden yeni teknolojilere düzgün bir geçiş sağlamak ve gerekli ölçeklenebilirliği ve gelecekte icat edilecek ürünler için band genişliğini desteklemek amacıyla dizayn edilmiştir." şeklinde açıklama yaptı.

Konsorsiyum, HyperTransport teknolojisinin adaptasyonu ve yayılmasını desteklemek, faydalarını düzenlemek ve yönetmek, bir test altyapısı üretmek ve bu teknolojiye pazarda hız kazandıracak araçları tahkik etmek amaçlarıyla kurulmuştur. HyperTransport kullanan ürün örnekleri bulunabilmektedir ve yıl sonuna kadar adetli üretimlere ulaşılması hedeflenmektedir.

HyperTransport Konsorsiyumu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.hypertransport.org adresine bağlanabilirler.

HyperTransport Teknolojisi Hakkında: HyperTransport yeni yüksek hızlı, yüksek performanslı, entegre edilmiş devreler için noktadan noktaya (point-to-point) link sağlayan, 12.8GB/san. bant genişliğine sahip, 48 kat hızlı data transferi yapabilen bir teknolojidir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim