Anlık Bildirim

AMD “Dinamik Kare Hızı Kontrolü” üzerinde çalışıyor

AMD’nin Radeon ekran kartları için “dinamik kare hızı kontrolü” adını verdiği yeni bir yazılım üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.
AMD insan kaynakları yöneticisi Chris Hook bir forumda üzerinde çalıştıkları bu teknolojiyi hafta başında denediğini ve harika çalıştığını söyledi ve teknoloji hakkında bir kaç ufak detay verdi.
 
Ekran kartının, monitör tazeleme hızından daha fazla kare görüntü üretmesini engelleyen bu teknoloji öncelikle güç tasarrufu için geliştiriliyor gibi gözüküyor. Şimdilik iddialar Dinamik Kare Hızı Kontrolü’nün fazla görüntü karesi üretmek yerine grafik biriminin saat hızını geçici olarak düşürerek kullanıcıya hissettirmeden enerji tasarrufu yapabileceği yönünde. Açıklamayı yapan Chris Hook ise bu teknolojinin “akıl uçuracak” derece enerji tasarrufu yaptığını söylüyor.

Monitörün tazeleme hızından fazla kare saniye gönderildiğinde ekranda yaşanan kırılmaları engellemek için hali hazırda kullanılan Vertical Synchronization ( Dikey Eşitleme) teknolojisi mevcut. Fakat bu teknolojinin sadece kırılmaları engellediğini, AMD'nin üzerinde çalıştığı gibi işlemci saat hızını düşürerek güç tasarrufu sağlamadığını hatırlatalım.
Güncelleme : Teknoloji öncelikli olarak notebook gibi mobil birimleri hedef alıyor gibi gözüküyor. Zira ekran kartının pil tüketimini azaltmak mobil tarafta kullanım sürelerinin uzamasına ciddi derecede katkı sağlayabilir.AMD yöneticisinin açıklaması da bu katkı süresinin benzer diğer teknolojilere oranla daha çok olabileceğine işaret ediyor.

Ayrıca Nvidia'nın da Battery Boost adında hali hazırda benzer bir teknolojisi mevcut. Bu teknoloji de örneğin ; ekran kartınız bir oyunda 150 kare/saniye çizebilecek iken ekran kartı saat hızını düşürerek belirlenen seviyede kare/saniye çizebiliyor. Bu şekilde ekran kartı daha az yorulacağı için güç tasarrufu yapılmış oluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5593 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güç tasarrufu, sürücü ve
2 etiket daha amd radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim