Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 8000 serisine ilişkin ilk işaretler

AMD'nin yayınladığı yeni Catalyst Beta sürücüsünde, Radeon HD 8000 serisine ait bir takım izler olduğu öne sürüldü. Çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 modeliyle ilgili olarak henüz herhangi bir açıklamada bulunmayan AMD'nin, kapalı kapıları ardında yeni jenerasyon için hazırlık aşamasında olduğu biliniyor. Hatta sektör içerisindeki mevcut kanı, hem işlemci hem de ekran kartı tarafındaki yeni jenerasyon modellerin, Ekim ayı gibi yani Microsoft'un yenilikçi işletim sistemi Windows 8'le eş zamanlı olarak çıkacağı yönünde.
Ekran kartı piyasasını yakinen takip edenlerin bildiği üzere, AMD'nin Radeon HD 8000 serisinin Sea Islands kod adlarını taşıyacağı düşünülüyordu ancak haberimize konu olan beta aşamasındaki sürücüde yer alan model bilgileri bunun aksini gösteriyor. Aynı zamanda piyasaya sunulacak yeni Fusion işlemcilere yönelik te bir takım kod adları içeren sürücüye göre AMD, Radeon HD 8000 serisi altında en az 16 yeni model üzerinde çalışıyor. Venus kod adını kullanan grafik yongasının XTX ve XT versiyonları ile Radeon HD 8970 ve Radeon HD 8950'ye güç verecek olan AMD, Venus LE ve Venus Pro grafik yongalarını Radeon HD 8800 serisinde, Oland kodlu grafik yongasını ise Radeon HD 8700 serisinde kullanacak. Mevcut seri altında Radeon HD 7830 veya Radeon HD 7790 gibi ara modeller görmüş olmasak ta - en azından şu an için - Radeon HD 8000 serisinde Oland GPU'sunu kullanan Radeon HD 8790 modelinin gelmesi de yine olasılıklar dahilinde yer alıyor.
Yüksek performans tutkunları kuşkusuz Radeon HD 8900 serisinin çıkış tarihini merak ediyor olmalı. Henüz AMD tarafından resmi olarak doğrulanmamakla birlikte, son çıkan bilgiler Aralık-Ocak dönemini işaret ediyor. AMD'nin genel lansman stratejisine baktığımızda ise bazı istisnalar dışında Aralık ayını pek tercih etmediğini görüyoruz. Nvidia'nın Kepler jenerasyonuna karşı uzun süredir lider olduğu enerji verimliliğinde geriye düşen AMD'nin, Radeon HD 8000 serisindeki tasarım anlayışında bir yandan performans arttırırken, diğer taraftan verimliliği daha üst seviyelere taşıyacak önemli güncellemeler yapması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8281 kez okundu.
23 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim