Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 8000 serisinin kod adı Sea Islands

Geçtiğimiz ay AMD'den ayrılan ASIC tasarım mühendisi Alexander Shternshain'in iş dünyasına yönelik sosyal ağ Linkedin'deki CV'si, AMD Radeon HD 8000 serisinin kod adını ortaya çıkardı. Radeon HD 7970 modeliyle başlayan HD 7000 serisini Southern Islands kod adıdyla geliştiren AMD, bir sonraki jenerasyonu ise Sea Islands kod adıyla hazırlıyor.
Radeon HD 7000 serisi ile benzer şekilde 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanması beklenen Sea Islands serisi ekran kartları, ağırlıklı olarak Nvidia'nın Maxwell kodlu bir sonraki jenerasyon ekran kartlarıyla rekabet edecek. Sea Islands serisi için henüz çok fazla bilgi olmasa da, AMD'nin yeni nesil grafik işlemci mimarisi için çok sayıda yeni özellik geliştirdiği ve bunları her jenerasyonda kademeli olarak kullanıma sunacağı belirtiliyor ki bu noktada Sea Islands serisi yeni ekran kartlarında ne gibi yeniliklerin sunulacağını kestirmek şu an için zor.
Merak edenler için Sea Islands'ın, Amerika'nın Güney Karolina, Geogia ve  Doğu Florida civarında kalan Atlantik Sahili'ni temsil etmekte. Yeni kartların detayları hakkında henüz net bir bilgi olmasa da Radeon HD 7000 serisine yönelik tüm kartları yılın ilk yarısında pazara sunmuş olmayı hedefleyen AMD, yıl sonuna doğru ve 2013 başında ise Sea Islands serisini duyurabilir. 
AMD Radeon HD 8000 serisinin kod adı Sea Islands
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5555 kez okundu.
15 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim