Anlık Bildirim

AMD Radeon R9 Nano büyük performans sürpriziyle geliyor

Ağustos ayında tanıtılmasını beklediğimiz ve bugüne kadar ses seda çıkmayan AMD'nin küçük devi Radeon R9 Nano, bizi bir müddet daha bekletecek ancak performans konusunda önemli sürprizlerle geliyor. 

Radeon R9 Fury ve Radeon R9 390X arasına konumlanacağı tahmin edilen Radeon R9 Nano, beklentilerin aksine her ikisini de geride bırakacak. Fiji XT mimarisini temel alan kartta 4096 Steam işlem birimi yerini koruyor. 8.9 milyar transistör sayısından geri adım atmayan kart 1000MHz işlemci hızına sahip. 175W ısıl tasarım değeri hesap edildiğinde işlemci hızı oldukça etkileyici. 

Isıl tasarım değeri sayesinde R9 Nano önemli bir başarıya daha imza atıyor ki watt başına 46.81 GFLOPS ile 31.28GFLOPS değerine sahip R9 Fury X kartını dahi geride bırakıyor. Pik değer olarak ise 8192 GLOPS ile R9 Nano, 8602 GFLOPS değeri taşıyan Fury X kartının hemen arkasında yer alıyor. Doku ünitesi de yine 256 olarak belirlenmiş. 

4GB HBM bellek ve 4096-bit bellek veri yolunu devam ettiren Radeon R9 Nano 6 inçlik boyutu ile mini-ITX sistemler için güçlü bir alternatif haline gelecek. AMD, Nano'nun hızının en iyi Nvidia Mini-ITX kartlarından daha iyi olduğuna inanıyor. Kartın satışı için Eylül ayı işaret ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim